Andibandii kérdése:
Jelenleg gyesen vagyok, ha azonnal (kb.1 hét) munkába állnék, annak mi a folyamata? Le kell mondani a gyesről vagy honnan tudják meg hogy már nem kell folyósítani?
Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 12:34
1/6 anonim válasza:
GYES mellett dolgozhatsz, kereshetsz akármennyit, az akkor is jár gyermeked 3 éves koráig!
GYED-ről kell lemondani, ha esetleg a gyerek 2 éves kora előtt akarnál visszamenni... de nálad az már letelt.
2/6 anonim válasza:
Ha nyolc órában fogsz dolgozni, akkor a munkakezdés napjától le kell mondanod. Lehet levélben is ajánlott küldeményként feladva, vagy személyesen az államkincstárnál. Ha heti 30 órában akkor nem kell lemondanod, csak majd a könyvelőnek kell jelezni, hogy gyes mellett dolgozol.
3/6 A kérdező kommentje:
8 órás munka lenne szerintem,de szerintem így nem jár 3 éves koráig(2 év 2 hónapos a kisfiam).
2011. febr. 13. 12:44
4/6 anonim válasza:
8 órában nem jár, akkor mond le. Jó munkát!
5/6 anonim válasza:
Pontosan, csak akkor jár munka mellett a gyes, ha legfeljebb napi 6, vagy heti 30 órában dolgozol. Irj egy levelet, hogy x.y dátummal (ez a munkábaállás dátuma) lemondod a gyest.
6/6 anonim válasza:
Első vagyok
Én úgy tudtam, hogy nem is lehet alkalmazni 8 órában GYES-en lévőt, csak 6-ban. mármint azért írtam amit... De hogy le lehet mondani a GYESről is? De akkor valaki a családban "bejelentkezhet" arra a kb 30ezerre, nem? Mármint nagyi, vagy valaki, hogy azért az se vesszen el:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!