Aki otthon van a gyerekével, annak már nem is lehetnek emberi szükségletei, magyarul már nem is ember?
Gondolok itt az alvásra és a pihenésre, ami ugyebár minek, hiszen nem dolgozunk, és a kikapcsolódásra, ami ugyancsak felesleges, hiszen a nem dolgozás és a gyereknevelés maga a kikapcsolódás!
Felesleges új ruhákat is vennünk, mert a játszótérre, a sétákhoz és az oviba hordáshoz minek, felesleges fodrászhoz, kozmetikushoz is menni, hiszen minek legyünk ápoltak és csinosak, ha nem járunk be egy munkahelyre.
Nem lehetünk betegek, hiszen már ahhoz sincs jogunk, hogy lázasan ágyban maradjunk, mert ugyebár hogy is néz ki, hogy a dolgozó párunk a szabadnapján foglalkozzon a gyerekével, hiszen neki jár a pihenés, mert dolgozik, nem otthon van egész nap...
Szia,én épp a minap bukta ki de nagyon.van egy 27 és egy 8hónapos gyerkőcöm.Náluk abban bukik ki a testvérféltékenység,hogy ha a kicsit fogom,a nagy direkt rosszalkodik,és fordítva(mármint a kicsi akkor üvölt)Mostanában nagyon nehezen kezelem a hisztiket és a gyereksírást,annyira frusztrál és idegesít,mert úgy érzem nem vagyok jó anya mert ezt nem tudom megoldani.
A férjem hétfő hajnalban megy és péntek délután jön(külföldi meló),jobb esetben szerdán tesz egy villámlátogatást(ilyenkor 6-7körül ér haza)
És bizony én is megkapom,hogy miért nem mosogatok el 2 villát és tányért,miért jövök be csizmával a konyhába(a nagy innivalójáért..)miért nem vagyok aktív az ágyban és hasonlók.Mikor szabin volt,ő ezeket mind "túlteljesítette",állandóan söpört,mosogatott,és nekem osztotta az észt.Persze mondanom sem kell,hogy ha itthon van neki van fix péntek esti hobbija ami este 7-hajnal 2ig tart,nekem még egy edzés sem fér bele(mert pont ütközik az övével),dünnyög,hogy mennyit költök magamra,hogy én szórom a pénzt(kozmetikus fodrász havi 1x és néha új ruha cipő)DE mondtam,hogy ez nekem jár.Mostanában újra sminkelem magam és "tóthgabis" hajamat is napi szinten Belövöm :-) Még ha melegítő vagy egy farmer is van rajtam,de én ezektől jobban érzem magam.Csajos napom már régen nincs,de amiatt hogy nehéz megszervezni.Mert akinél van gyerek,az azért nem ér rá,akinél meg nincs,az nem szívesen hallgatja a gyerekes sztorikat.Nekem az alvás hiányzik nagyon.A kicsi mostanában szokik le az éjjeli szopiról.De a nagy meg ha megébred mellém bújik,és állandóan mocorog simogat..nekem nyugalom kell.A férjem persze délután is alszik a fiúkkal(ha én elalszom,tuti 10perc múlva nyekereg valamelyik),és ő reggel is tovább alhat.Én inkább reggel adtam magamnak időt.akkor elrendezem a gyerekeket,és én megyek:kávé zuhany haj,smink.ez kb 15-20perc.Addig még viszonylag elvannak.Majd ha kell,főzök egy gyors porszívózás,és irány ki.Séta a boltba..addig levegőzünk,és lefáradunk.Majd evés altatás.Nálunk este 8ra általában mindkét gyerek alszik.Ezután chatelünk a férjemmel,és 10-11körül alszunk.(kelés 6kor)
úgyhogy nekem így energiám sincs nagyon a házaséletre.az meg más,hogy az sem megy parancsszóra.többször akkor vagyok ráhangolódva,mikor sajnos ő nincs itthon :-(
Egyszóval:az anya élete sok lemondással jár.Nehéz megtalálni azt a társat aki ebben segítene,hogy anya és NŐ is maradhass.Kitartás!
(ja,én is többször beszéltem már vele erről....de csak hetekre javul a dolog,bízom benne hogy ősztől könnyebb lesz :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!