Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha műszakban dolgoztam,...

Ha műszakban dolgoztam, bruttó 120000 volt a fizum, akkor mennyi gyedet, tgyást fogok kapni?

Figyelt kérdés
Azért érdekel, mert olvastam valahol, hogy a tgyáshoz beszámít a pótlék, a gyedhez viszont csak az alapbér. Ez olyan esetben is így van, ha 2-3 műszakban dolgoztam? Október óta vagyok táppénzen, előtte dolgoztam.
2011. febr. 11. 12:20
 1/5 anonim válasza:

[link]

Itt kitudod számolni a dolgokat.

2011. febr. 11. 12:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Mindkettőhöz beszámít a pótlék. Az igénylés előtti évben elért teljes jövedelem az alapja a tgyásnak és a gyednek, ebbe a pótlék is beletartozik.

Ha nem mégy vissza dolgozni a második baba előtt, akkor viszont már csak az alapbéred fog számítani hiszen értelemszerűen csak akkor tartalmazza a jövedelmed a pótlékot, ha dolgozol.

2011. febr. 11. 12:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálam a törzsbérem után számították a gyed-et, a tgyás-hoz viszont beleszámított az összes pénz, amit kerestem. Minimálbér volt a törzsbérem, de állandó délutános voltam, így többet kerestem, de ez a gyed-emen nem látszott. Megkérdeztem erről a TB-st, és ő mondta, hogy így van. De hallottam már az ellenkezőjét is.
2011. febr. 11. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Lévén, hogy mind a gyednek, mind a tgyásnak ugyanaz a mértéke (napi átlagkereset 70%-a) így alapesetben ami az egyikbe beleszámít, az a másikba is.

Lehet oka, hogy eltér az alapja, pl. hogy nem egyezik az igénylés éve (2011 decemberben szül - tgyás alapja 2010, de a gyed alapja már 2011). Ilyenkor ugyanis eltér a két ellátás alapja.

Lehet az is ok, hogy a tgyás (ha van 180 bérezett nap) nem rendelkezik felső korláttal, míg a gyed maximált.

De ha mindkettőt 2011-ben igényled, akkor mindkettőnek ugyanaz lesz az alapja, a 2010-ben elért napi átlagkereset.

2011. febr. 11. 14:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a válaszokat.
2011. febr. 11. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!