2 éves lányom szeme begyulladt, ezzel elvihetem az ügyeletre?
én elvinném. Azért van az ügyelet.
És a nagynéném majdnem megvakult, mert kért időpontot a magánorvosától, mondván kötőhártya gyulladása van vagy árpa van a szemén és az orvos adott neki időpontot a következő hétre. És mikor valahol találkoztak, talán az utcán, ránézett a doki és mondta, atyaisten ez nem kötőhártya gyulladás, hanem szaruhártya gyulladás, azonnal menjen be a kórházba.
És mondta, nem telefonálgatni kellett volna meg időpont, hanem azonnal elmenni az ügyeletre.
Úgyhogy én azt mondom, laikus otthon ne diagnosztizáljon, irány az ügyelet. Inkább százszor feleslegesen és dolgozzon a doki, nővér a pénzért, amit kap az ügyeletért, mert nagy baj lehet. A látás meg nem tréfa.
Vidd el inkább, ne szenvedjen szegényke hétfőig. Addig kap szemcseppet.
Ha reggel megint nehezen nyitja a szemét a váladéktól, langyos kamillába mártott vattával törölgesd le a cuccot. A gyulladást is segít lehúzni. De tényleg lássa egy orvos azokat a szemecskéket.
Ilyen esetben en inkabb telefonalnek elso korben. Ha pontosan elmondod, hogy mi a helyzet, akkor megmondjak, hogy vidd-e, vagy varj hetfoig, esetleg varj es ajanlanak egybol valamit a patikabol, ami recept nelkul kiadhato.
Nem tudom, hogy nalatok milyen az ugyelet, de nalunk pocsek. Orakat kell varni elso korben, mert a felnott es gyermek ugyelet egyben van, majd az esetek 50%-ban kozli az ugyeletes doki, hogy nem tud mit kezdeni a gyerekkel, mert o felnott orvos es egy papirral atkuld a korhaz gyermekosztalyara (ami a varos masik vegen van es oda nem lehet egybol bejutni, ha nem sulyos az eset). Ott ismet kovetkezik 2-3 ora varakozas. Es imadjak bent tartani a gyerekeket ha ez hetvegen, vagy tobbnapos unnep idejen tortenik. Olyan miatt is bent tartjak, ami miatt normal hetkoznapokon nem.
Lehet, hogy nalatok nem ilyen rossz a rendszer, de en emiatt mindig telefonon kertem velemenyt eloszor, altalaban segitettek es csak gyogyszertarba kellett mennunk maximum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!