Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két gyermek után a GYES...

Két gyermek után a GYES lejártával hány nap szabadság gyűlik össze kb?

Figyelt kérdés
2011. jan. 31. 15:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is most járt le, így kb tudom.

Nekem azt mondta a munkaügyis, hogy a tgyás idejére jár (tehát 2* fél évre) plusz 1 évre.

Én most 29 éves vagyok, így jött ki 56 nap.

(Most járok 50-nél, mert már 6 napot kivettem :-))

2011. jan. 31. 15:30
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg h hány gyermek,hanem hogy mennyit voltál otthon.
2011. jan. 31. 15:30
 3/13 anonim ***** válasza:
TGYÁS idejére + utána egy évig jár (GYED első éve alapesetben). Két gyerekkel, ha egymás után jöttek, akkor ebből következően 3 évnyi szabadság gyűlt össze. Azt emg te tudod, eg évre hány nap szabi jár neked...
2011. jan. 31. 15:32
 4/13 A kérdező kommentje:
Kb. fél év táppénzen voltam, majd TGYÁs, majd GYED, és alatta már született is a pici. (23 hónap korkülönbség van), vele szintén TGYÁS, most GYEDen vagyok, hamarosan jön a GYES. Csak már előre gondolkodom...
2011. jan. 31. 15:33
 5/13 A kérdező kommentje:

Sajnos fogalmam sincs. Már ígérgetik egy ideje, hogy majd a könyvelő kiszámolja, de egyelőre nem sikerült, engem meg érdekelne. De úgy tűnik, ez akkor általánosságban kiszámolhatatlan...

Ez egy kis cég...

2011. jan. 31. 15:34
 6/13 anonim ***** válasza:
Akkor másfél évnyi szabadság jár neked plusz a bennmaradtak.És 4+nap a két gyermekre.
2011. jan. 31. 15:35
 7/13 anonim ***** válasza:

Az attól függ, hogy:

- mennyi volt a bentmaradt szabi?

- hány éves vagy?

- hány gyereked van?

- ki vette idáig igénybe a gyerek(ek) után járó pótnapokat?

- mikor születtek a gyerekek?

Nálunk pont 1,5 év van a gyerekek között, ha áprilisban visszamegyek dolgozni, akkor 90 nap szabim lesz.

2011. jan. 31. 15:35
 8/13 A kérdező kommentje:

2 gyerekem van, szabadnapokat apa vette igénybe, 35 leszek, mire lejár majd a GYES is. Rég óta dolgoztam a cégnek, de én adtam számlát. Amikor kiderült, hogy jön az első baba, ők rendesek voltak, és állományba vettek, mert nekik mindegy volt, ha a járulékok egy részét én fizettem magam után.

Tulajdonképpen ezért is érdekel ennyire, mert a "szabik" ideje alatt nekem kell majd fizetnem nekik, és szeretném tudni, hogy mennyit, mert arra spórolnunk kéne, úgy érzem...

2011. jan. 31. 15:41
 9/13 A kérdező kommentje:
2007 és 2009-ben születtek, ez lemaradt.
2011. jan. 31. 15:42
 10/13 anonim ***** válasza:

"Akkor másfél évnyi szabadság jár neked plusz a bennmaradtak"

Ez hogy jött ki neked???

Fél év táppénz (bennmaradt, de ez előtt is maradhatott benn még) + csaknem fél év TGYÁS + 1 év GYED, ez után jár szabi az első gyerekkel, majd a másodikkal csaknem fél év TGYÁS és 1 év gyed.

Ez szerény számitások szerint is csaknem 3,5 évnyi szabadság.

2011. jan. 31. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!