Két gyermek után a GYES lejártával hány nap szabadság gyűlik össze kb?
Szia!
Nekem is most járt le, így kb tudom.
Nekem azt mondta a munkaügyis, hogy a tgyás idejére jár (tehát 2* fél évre) plusz 1 évre.
Én most 29 éves vagyok, így jött ki 56 nap.
(Most járok 50-nél, mert már 6 napot kivettem :-))
Sajnos fogalmam sincs. Már ígérgetik egy ideje, hogy majd a könyvelő kiszámolja, de egyelőre nem sikerült, engem meg érdekelne. De úgy tűnik, ez akkor általánosságban kiszámolhatatlan...
Ez egy kis cég...
Az attól függ, hogy:
- mennyi volt a bentmaradt szabi?
- hány éves vagy?
- hány gyereked van?
- ki vette idáig igénybe a gyerek(ek) után járó pótnapokat?
- mikor születtek a gyerekek?
Nálunk pont 1,5 év van a gyerekek között, ha áprilisban visszamegyek dolgozni, akkor 90 nap szabim lesz.
2 gyerekem van, szabadnapokat apa vette igénybe, 35 leszek, mire lejár majd a GYES is. Rég óta dolgoztam a cégnek, de én adtam számlát. Amikor kiderült, hogy jön az első baba, ők rendesek voltak, és állományba vettek, mert nekik mindegy volt, ha a járulékok egy részét én fizettem magam után.
Tulajdonképpen ezért is érdekel ennyire, mert a "szabik" ideje alatt nekem kell majd fizetnem nekik, és szeretném tudni, hogy mennyit, mert arra spórolnunk kéne, úgy érzem...
"Akkor másfél évnyi szabadság jár neked plusz a bennmaradtak"
Ez hogy jött ki neked???
Fél év táppénz (bennmaradt, de ez előtt is maradhatott benn még) + csaknem fél év TGYÁS + 1 év GYED, ez után jár szabi az első gyerekkel, majd a másodikkal csaknem fél év TGYÁS és 1 év gyed.
Ez szerény számitások szerint is csaknem 3,5 évnyi szabadság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!