5 hós babám után vehetek fel szocpolt?
szia
én úgy tudom, hogy a +12nm re is csak fél szocpol jár.
Szia!
Bankban dolgozom, lakáshitelekkel és állami támogatásokkal (is) foglalkozom.
Egy kivétel van amikor utólag született gyermek után is igénybe lehet venni a szocpolt kizárólag új lakás vásárlás esetén, és az pontosan a Te eseted.
Ha anno új lakást vásároltál és nem vettél még igénybe állami támogatást akkor most igénybeveheted az utólag született gyermeked után.
Férjnél vagy? Mert ha időközben férjhez mentél akkor elképzelhető,h. kitétel lesz az,h. az ő nevén is legyen az ingatlan ebben most nem vagyok biztos (már 3 hónapja nem dolgozom azóta lehet,h. változtattak is).
Illetve az ingatlannak és az igénylőnek/igénylőknek meg kell felelnie különböző feltételeknek amibe most nem megyek bele. Lényeg a lényeg,h. van rá lehetőséged javaslom,h. keresd fel a hitelező bankot ők tudnak segíteni.
Üdv
37heteske
Előző vagyok.
Elképzelhető,h. van kitétel arra is,h. a gyermek születésétől számított x napig kell benyújtani az igényt. Remélem ha van is ilyen akkor nem csúsztál ki az időből.
Sajnos ezt sem tudom már így fejből. Nem sokan használják ki ezt a lehetőséget mert nem tudják,h. van ilyen ezért homályos nekem is kicsit a tudásom ezzel kapcsolatban.
Mindenképpen érdeklődd meg a bankodnál! Ha ők nem tudnak segíteni, más bankot is felkereshetsz mert ezt nem ingyen "intézik".
Egy gyerekre egyébként 900.000.Ft jár amit a meglévő lakáshiteledbe fognak beforgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!