Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férjem amerikai, én magyar....

Férjem amerikai, én magyar. USA-ban élünk, angolul beszélünk egymással.3 hét múlva születik a kisfiunk. Hogyan beszéljek vele? Angolul? Magyarul?

Figyelt kérdés
Egész nap én leszek vele otthon. Szeretném, ha magyarul is tudna majd és nem csak angolul. Az valóban működik a gyerekeknél, hogy ha az apja angolul, én meg magyarul beszélek hozzá, akkor két nyelvet tanul meg egyszerre?
2009. febr. 5. 21:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A hugom mexikóban él.

ő magyarul beszél hozzá, a férje spanyolul.

Most lesz 3 éves májusban. nem keveri össze a két nyelvet, és mindkettőn nagyon szépen beszél.

2009. febr. 6. 08:25
 12/14 anonim ***** válasza:
74%
Unokahúgom férje amerikai, itt élnek Magyarországon egy angol nyelvű közösségben. Ők is úgy oldották meg, hogy anyuka magyarul beszél a gyerekekhez, apuka pedig angolul. A piciknek ez egyáltalán nem okoz gondot. Észre se veszik sokszor, melyik nyelvet használják. A kislány két és fél évesen gyönyörűen beszéli mindkét nyelvet, a kisfiú még csak egy éves, de ő is megérti mindkettőt. Vicces szokott lenni, amikor a kislány elmond valamit az egyik nyelven és nem reagálnak rá, akkor megismétli ugyanazt a másik nyelven is:). Akkor nem ajánlják a két nyelven való tanítást, ha egy mű szituációt akarnak a szülők kialakítani, vagyis ha mindkét szülő magyar anyanyelvű pl.és az egyik azért hogy a gyerek megtanuljon egy idegen nyelvet azon a nyelven tanítja a babát. Remélem érthetően fogalmaztam, mert úgy látom, kicsit nyakatekert lett.. bocsi Sok boldogságot a babához! Könnyű szülést!
2009. febr. 6. 13:36
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2009. febr. 6. 14:17
 14/14 anonim válasza:

Sziasztok!

Nekem van egy kérdésem bár nem babával kapcsolatos.A férjem nekem is amerikai.Magyarországon házasodtunk össze másfél éve.Ő most visszament Detroit-Michigan államba- és szeretnénk a házasságunkat kint is regisztráltatni.Csatlakozni fog a Navyhez ahol nekem is lenne életbiztositásom.

Én még Magyarországon vagyok kb 1 év múlva megyek ki.

Van valakinek ebben a témában tapasztalata?Ha kint nincs regisztráltatva a házasságunk attól még Ő általa nekem is lehet életbiztositásom?

A válaszokat előre is köszönöm.

2010. dec. 22. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!