Ha lejár a gyes és bejelentkezek a munkaügyi központba, kaphatok segélyt, míg állást találok? Jár a tb is addig?
Figyelt kérdés
A szülés előtt egy hónappal járt le a munkaszerződésem, de csak félállásom volt sajnos, részmunkaidőben dolgoztam.
Hamarosan lejár a gyes, de még nem találtam munkát. Ha nem találok,bejelentkezek a Munkaügyi központba. Mire számíthatok? Ha valaki hasonló helyzetben van/volt, írjon!
A tb jár, amíg be vagyok jelentkezve a m.központba?
2011. jan. 27. 08:38
1/7 Zsizsi válasza:
Ha a gyes eött volt munkaviszonyod kb 7-hónap akkor igen jár segély.
2/7 anonim válasza:
Ha lejárt akkor irány a munkanélküli, ott regisztráltasd magad, megmondják, hogy jár -e még neked ellátás, ha nem jár akkor is járj jelentkezni, mert fél év eltelte után igényelheted a szociális ellátást, én így jártam, hogy fél évig járnom kellett jelentkezni , segélyt nem kaptam, tb-t magam után kellett fizetnem, de amint lejárt a fél év együttműködés a munkanélkülivel igényelhettem szociális segélyt, onnantól járt a tb és lóvé, ez kb három éve volt, azóta egyszer volt felülvizsgálat, hogy változott-e az anyagi helyzetem, sajna a pénz nem sok 28 ezret kapok, egy gyerekkel egyedülállóként.
3/7 Zsizsi válasza:
Hány hónapig dolgoztál és hány órában voltál bejelentve a gyes elött...
4/7 Zsizsi válasza:
csak akkor jár tb ha kapsz pénzbeli ellátást ha nem akkor kérned kell egy igazolást és bekell vinned az önkormányzathoz és megállapítják az alacsonyabb tb-t mert szociálisan vagy rászorulva mivel nincs jövedelmed és azt kell fizetned
5/7 anonim válasza:
Ha csak regisztrált vagy, akkor nem. Ha álláskeresési támogatást kapsz, akkor azalatt biztosított is vagy, plusz ingyenesen veheted igénybe az egészségügyi ellátásokat.
6/7 anonim válasza:
Ha az elmúlt 4 évben legalább 200 nap munkaviszonyod volt, álláskeresési segélyre vagy jogosult. Ha viszont legalább 365 nap bejelentett munkaviszonyod volt, álláskeresési járadékban részesülhetsz (ennek összege magasabb, mint a segély).
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat.
2011. jan. 27. 13:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!