Csak a minimálbér után fogom kapni a betegszabit, táppénzt és csak pár napig?
folyamatosan dolgozom 10 éve
majd született egy babám, akivel veszélyezetettség miatt betegállományban voltam...2008-ban szülés után tégyáson voltam, majd gyeden 2010 11 10-ig majd 2010.11.11-től gyes és munka együtt ....egy hónap munka után újra betegállományba kerültem, újabb veszélyezetett terhesség miatt...azonnal lemondtam a gyest és másnap írt ki az orvos...ilyenkor ha gyesen voltam és mellette dolgoztam, akkor a betegszabi és a táppénz csak annyi napig jár, ahány napot dolgoztam is és csak a minimálbér után?
Nem.
Ha folyamatos volt a munkaviszonyod, az elmúlt 2 év átlagát kapod gyednek, a táppénz a fizud 70%-a...stb. Mindent ugyanúgy meg fogsz kapni.
Ha lemondtad a gyest akkor végig,azaz a szülésig állományba lehetsz.Csak akkor lenne betegszabi+táppénz = ledolgozott nap+szabadság ,ha nem montad volna le a gyest.
És az állományt rendesen a béred után kapod,nem minimálbér után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!