Mennyi lesz a GYED-em?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
2007.02-től dolgoztam a cégnél, bruttó 114.000-el voltam bejelentve. 2008.01.01-től megemelték bruttó 138.000-re a fizumat,de 2008.04-től táppénzen voltam veszélyeztettként. Táppénzt össze-vissza utalták,ez alapján nem tudom kiszámítani.Mikortól veszik figyelembe a 2008-as jövedelmet_?Az OEP-nél semmit nem mondanak.. :)
Köszi
2009. febr. 4. 08:51
1/1 anonim válasza:
Számításban nem vagyok profi, de az elméleti alapokat nagyjából tudom. A GYED alapja mindig a jogosultságot megelőző év naptári napi átlag keresete. (ha az idén leszel jogosult, akkor a tavalyi) Egyik ellátás sosem képezi a másik alapját, magyarul a számításnál nem veszik figyelembe a táppénzként illetve TGYÁS-ként kapott összegeket. 180 napra eső átlagbérből szoktak számolni, de ez esetedben nem lesz meg, mert csak áprilisig dolgoztál. A számítási mód ilyenkor picit más, részletesebben lásd itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!