Túl sokat eszik a babám?
2 hónapos és 2 hetes a babám, lassan megduplázza születési súlyát. 2900g és 51 cm-rel született. Két hónaposan már 4880g és 61 cm volt.
rengeteget eszik. Az anyatej sosem elég neki. Bármennyit eszik, fejek neki, megeszi azonnal, kb 150-160 ml eszik meg, és óránként kér enni, mert éhes. Ha nagy nehezen elalszik, akkor is 1 óra után felébred, és enni kér. Ilyenkor estére már nagyon nyűgös.
Viszont ha tápszert kap, akkor ugyanennyit megeszik, de tovább húzza két evés között. És ilyenkor sokkal boldogabb, mosolygósabb, mert rendesen jóllakott.
A tejjel lehet a gond? Inkább térjek át csak a tápszerre? És a tejet fagyasszam le a hozzátápláláshoz?
Meg annyit, hogy altalaban a kisebb sullyal szuletett babak megduplazzak hamar a szuletesi sulyukat, az en babam 3,4 kg-al szuletett, 3 honapos koraban volt 6,8 kg.
Nincs ezzel semmi baj, hiszen egy ido mulva lelassul a hizas. Nem minden baba egyforma, de ugy jo ez ahogyan van, ne idegeskedj ilyeneken!
Az én kisfiamnál is hasonló volt a helyzet. 3 hónapos korára megduplázta a súlyát, mégsem volt duci baba, hiszen hasonlóan hozzátok a magassága is eszméletlen ütemben nőtt.
Én azt javaslom, mindenképpen add neki az anyatejet, és egészítsd ki a tápszerrel. Én ezt tettem. Lehet, hogy nem olyan zsíros a tejed, ezért nem laktatja el. De egy ekkora babának mindenképpen szüksége van az anyatejre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!