Anyukák, mi az a luxus amit még anyagilag megengedhettek magatoknak? Mi az amiről fájó szívvel le kell mondanotok?
Nekem mindenről le kellett mondanom.
Párom nem egy "nagy vadász", így minden hónap végére elfogy a pénzünk, a max. gyedem több, mint az ő bevétele.
Amíg nem volt gyerek, addig: tv, kamera, ruhák, tandíj, síelés ....
Most egyedül a tusfürdőm maradt meg.
Kozmetikushoz, szoláriumba, fodrászhoz sosem jártam.
Nem tudom, hogy ez luxus-e, de masszazsra neha neha elmegyek
(1 evben 1 max 2 alkalommal), mert a csigolyam el van csuszva....igazabol orvosilag indokolt lenne surubben de a penztarcam nem tamogatja ezt a kikapcsolodast....
1 evben kb 4szer megyek fodraszhoz.Kozmetikus dolgokat megoldom, mert kozmetikusnak tanultam.Szolizni sosem jartam.Regen volt mindig mukormom, de ez gyerek mellett nem praktikus, igy nem csinaltatok mar....
Most ez ugy latom elegge relativ, mert nem tudom, hogy kinek mi szamit luxusnak.
En peldaul fodraszhoz havonta, max masfel havonta jarok, igaz, hogy nem dragan dolgozik, de en ennyi idonkent vagatok, festetek, mert ugy tetszik a hajam. Kozmetikushoz is jarok, igaz csak szemoldokot szedetni, festetni, mert lenyegesen jobban nez ki, mintha magamnak csinalnam.
A ket kedvenc parfumombol mindig van egy-egy uveggel, ha az elozo elfogy, de errol a ferjem gondoskodik, lesi, hogy fogyoban van es a kovetkezo ajandekozasra megveszi.
Kozmetikumokra is adok ki penzt, nem sajnalom, azt veszem meg, amit gyerek elott is hasznaltam, amikor meg jol kerestem es nem tunt fel hogy draga. Azert maradtam annal, mert azt szeretem es amikor olcsobbal probalkoztam, az nem tetszett, igy kiserletezesre nincs penzem, sem kedvem. Ami viszonylag dragabb: alapozo, szempillaspiral, a tobbibol jo az olcso is, alapozot meg olyan ritkan hasznalok, hogy ritkan kell ujra venni, ezert nem faj a szivem az ara miatt. De hasznalok arckremeket nappalra, ejszakara, szememre kulon, van arcmaszk, amit hetente egyszer felrakok, 2-3 fajta arctisztito, hajapolasi szerek (hajpakolas, hajvegapolo, hovedo, hajfeny, balzsam, sampon). Igen, lehet, hogy nevetseges ez a sok aprosag, de teny, hogy ezek nem olcso termekek, volt idoszak, amikor ugy gondoltam, hogy luxus es le akartam mondani roluk, de rajottem, hogy ez hozzam tartozik. Nekem ezek olyanok, minr fogkrem es a fogkefe. Amig van mit enni, addig ezekrol sem mondok le. Marpedig van mit enni, a sracok nem nelkuloznek. Ezeket nem is havonta veszem, sokaig tartanak, altalaban egyesevel fogynak el, nem nagy ervagas ujra egyet-egyet potolni.
De en evszakonkent igyekszem a ruhataramat is ujitani, boviteni. Szelektalok, eladom, ami mar nem kell, veszek helyette mast, ha kell kipotolom.
Hogy mirol mondtam le?
Meg igy is sok mindenrol. Szinglikent mas volt a helyzet, sot, meg gyermektelenkent is a parommal egyutt. Jol kerestunk, utaztunk, vasaroltunk, tartos haztartasi dolgokra, berendezesre koltottunk eleget, akkor nekem sem kellett neznem a ruhak arat vasarlaskor, ami jol allt es tetszett, azt megvettem.
Nyilvan ez mar nem igy mukodik.
De megmondom oszinten, hogy en nem banom, van most eleg orom az eletemben, nem kell magunknak penzkoltessel oromot szereznunk. Itt vannak a sracok.
Amit irtam fent, hogy tovabbra is veszek, koltok ra azt magam miatt teszem, mert hozza tartozik ahhoz, hogy jol erezzem magam a boromben. Ezert is nem mondok le roluk. Elmenne az aruk akkor is, csak azt sem latnank, hogy mire es nem is ereznem jol magam.
Kéthavonta elmegyek pedikűr-manikűrre.
Félévente vágatok a hajam végéből. Nem festetem, hosszú a hajam.
Kozmetikushoz nem járok, de nem anyagi okok miatt.
Masszázsra nagyon ritkán megyek, csak ha kedvem van, de túlzottan nem igénylem.
Bulizni nem megyek, férjem nélkül korábban sem mentem.
Moziba néha elmegyünk együtt.
Szóval semmi különösebb luxus. Nincs olyan, amiről fájó szívvel mondanék le.
Mit értesz luxus alatt?
Fodrászhoz járok, műköröm ingyen van.
Kozmetikushoz soha nem jártam.
Nem legolcsóbbat veszük mindenfőleg, főleg nem kajából.
Moziba nem járunk, párom utálja, és szoktam a hugaimmal, de inkább itthon mozizok.
Könyveket könyvtárból szoktam kivenni.
Öltözködésre is annyit költünk mint előtte.
Kocsival járunk.
Kirándulni szoktunk menni sokat.
Régen minden pénzünket utazásra síelésre költöttük, most arra érezhetően kevesebb jut.
mit engedhetek meg magamnak? autót mindenképp szeretek vezetni sehová sem mennék Bkv-val!könyveket! aztán ez babás dolog de az én lelkemnek kell, márkás, méregdrága babakocsi és gyerekülés
lemondani: az utazgatás az most nem fér bele és kisgyerekkekel bajos is, meg a márkás ruhák abból jóval kevesebbet veszek mostanság
más annyira nem hiányzik:-)
Semmi luxust nem engedhetek meg magamnak. Három gyerekünk van, a kocsink hitelre, én GYES-en vagyok.
A gyerekeknek megvan mindene, ez engem jobban boldoggá tesz, mint a parfüm, kozmetikumok, fodrász, ruhák.
Néha megyünk kirándulni, moziban, színházban pedig 8 éve nem voltunk együtt. Valahogy nem is hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!