Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vissza kell küldenem a családi...

Vissza kell küldenem a családi kedvezményes nyilatkozatot az EP-hoz, ha a kedvezményt a férjem veszi igénybe?

Figyelt kérdés

Felhívtam az EP-at, de nem hívtak vissza a válasszal/jó nem, ők sem tudják a választ?/.

Az I. blokk 2. pontjánál van a kérdés, hogy igénybe kívánom -e venni.

2011. jan. 20. 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is pont ma kaptam meg, és nálunk is ez a helyzet. Én visszaküldöm. Különben honnan tudnák, h a férjem veszi igénybe? :-)
2011. jan. 20. 13:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Rá kell lenni írva, milyen következményekkel jár, ha nem küldöd vissza. Valószínűleg az, hogy ha nem küldöd vissza, alapból úgy veszik, te nem veszed igénybe ezt és vonják az adót.

De jelentősége nincs, hiszen adóbevallásnál még módosíthattok és ha túlfizettél, visszaadják.

Mondjuk fordítva gáz, ha figyelembe veszik és nem vonnak adóelőleget és jővőre kell vissza fizetned.

De kell erről infonak lenni a papíron. mert tavaly, mikor a családi pótlék miatt küldtek, akkor is rajt volt, mivel jár ha nem nyilatkozol.

2011. jan. 20. 14:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Én úgy értelmeztem, hogy ha nem kérem nem kell visszaküldeni. A papír hátlapján az van, hogy ha Ön igényli akkor ezt a nyilatkozatot 2 példányban töltse ki és küldje vissza 8 napo belül.
2011. jan. 20. 14:52
 4/6 anonim ***** válasza:
A hátlapon tényleg ez van, a mellékelt levelükön pedig az, hogy 8 napon belül vissza kell küldeni (ott nem írják, hogy csak akkor, ha kérem).
2011. jan. 20. 16:51
 5/6 anonim ***** válasza:
3. vagyok, nekem nem küldtek semmi levelet mellé, csak a nyomtatványt (Sz-Sz-B megye)
2011. jan. 20. 17:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kell visszaküldened.
2011. jan. 20. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!