Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosult leszek megint a gyedre?

Jogosult leszek megint a gyedre?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdésem lenne.

Kisfiam szeptemberben lesz 2 éves, most gyeden vagyok. A következő babát jövő év márciusára tervezzük. A köztes időben gyesen lennék.

Járni fog megint a gyed? És mi alapján lesz számítva?

Kérlek segítsetek, aki ért hozzá, mert sajnos nekem ismerősöm nincs,aki tudna segíteni.

2011. jan. 20. 13:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Bocs, nem tudom a választ, csak érdekel.

De nálatok ez így megy, hogy MÁRCIUSRA tervezitek??? Ez igen!

2011. jan. 20. 13:15
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Kíváncsian várom a válaszokat, ugyanis én is pontosan ezt akartam kérdezni. jelenleg én is gyeden vagyok a másfél éves gyermekemmel. Júliusra várható a következő,így születése előtt én is gyesen leszek már...

2011. jan. 20. 13:17
 3/13 anonim ***** válasza:
55%
Előző vagyok. Miért ne tervezhetnék?Nincs abban semmi rossz. Az jobb, ha csak "becsúszik"?
2011. jan. 20. 13:19
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha valóban összejön a kistesó márciusra, akkor az ellátásokat újra a béredből fogják számolni (szerződés szerinti bérből).

Mivel folyamatos volt a munkaviszonyod, így a gyed két éves koráig fog járni.

Mindig azt kell nézni, hogy az igénylés előtti évben mennyi időt töltöttél gyeden, illetve gyesen. Ha 6 hónapot meghaladóan gyeden voltál, akkor az ellátások alapja a szerződés szerinti béred, ha 6 hónapot meghaladóan gyesen voltál, akkor a minimálbér. Ha márciusban születik, (vagy jövőre, de július 17 előtt), akkor az irányadó időszakod az idei év lesz, idén meg 9 hónapot gyeden leszel.

2011. jan. 20. 13:22
 5/13 anonim válasza:

Köszönöm kedves utolsó válaszoló!

Még egy kérdés: tehát úgy kell "időzíteni", hogy július előtt megszülessen a tesó, és akkor nem a minimálbér alapja lesz a gyedem?

2011. jan. 20. 13:26
 6/13 anonim ***** válasza:
Igen, mert ha július 17-e után születik, (és szüléstől igénylitek a tgyást), akkor a gyed igénylés átcsúszik a következő évre, és így a születés évében már 6 hónapot meghaladóan gyesen lesztek. Ha 17-én vagy előtte születik, illetve ha későbbre vagy kiírva, de hamarabb megkezded a tgyást (július 17-ig:D), akkor a gyed igénylés is a születés évében lesz, alapja a megelőző év, amikor csak 3 hónap volt a gyes:)
2011. jan. 20. 13:30
 7/13 anonim válasza:

Tök jó, hogy ennyit segítesz!

Én is hasonló cipőben járok.

Szeretnék visszamenni papíron dolgozni, ha lányom betölti a 2. életévét és elmenni táppénzre, de nem tudom megtenni, alapítványnál dolgozom, és biztos lenne következménye,ha ilyet tennék velük. A következményt akkor érezném, ha már a 2. gyerek után mennék vissza végleg dolgozni.

2011. jan. 20. 13:33
 8/13 anonim ***** válasza:
Itt mindenkinek összejön elsőre?
2011. jan. 20. 13:34
 9/13 anonim válasza:

előző vagyok.

Én is így tervezem a következő babát, csak sajnos a gyesből elég nehezen jönnénk ki.

2011. jan. 20. 13:34
 10/13 anonim válasza:
tervezni csak lehet, nem?
2011. jan. 20. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!