Jogosult leszek megint a gyedre?
Elméleti kérdésem lenne.
Kisfiam szeptemberben lesz 2 éves, most gyeden vagyok. A következő babát jövő év márciusára tervezzük. A köztes időben gyesen lennék.
Járni fog megint a gyed? És mi alapján lesz számítva?
Kérlek segítsetek, aki ért hozzá, mert sajnos nekem ismerősöm nincs,aki tudna segíteni.
Bocs, nem tudom a választ, csak érdekel.
De nálatok ez így megy, hogy MÁRCIUSRA tervezitek??? Ez igen!
Szia!
Kíváncsian várom a válaszokat, ugyanis én is pontosan ezt akartam kérdezni. jelenleg én is gyeden vagyok a másfél éves gyermekemmel. Júliusra várható a következő,így születése előtt én is gyesen leszek már...
Ha valóban összejön a kistesó márciusra, akkor az ellátásokat újra a béredből fogják számolni (szerződés szerinti bérből).
Mivel folyamatos volt a munkaviszonyod, így a gyed két éves koráig fog járni.
Mindig azt kell nézni, hogy az igénylés előtti évben mennyi időt töltöttél gyeden, illetve gyesen. Ha 6 hónapot meghaladóan gyeden voltál, akkor az ellátások alapja a szerződés szerinti béred, ha 6 hónapot meghaladóan gyesen voltál, akkor a minimálbér. Ha márciusban születik, (vagy jövőre, de július 17 előtt), akkor az irányadó időszakod az idei év lesz, idén meg 9 hónapot gyeden leszel.
Köszönöm kedves utolsó válaszoló!
Még egy kérdés: tehát úgy kell "időzíteni", hogy július előtt megszülessen a tesó, és akkor nem a minimálbér alapja lesz a gyedem?
Tök jó, hogy ennyit segítesz!
Én is hasonló cipőben járok.
Szeretnék visszamenni papíron dolgozni, ha lányom betölti a 2. életévét és elmenni táppénzre, de nem tudom megtenni, alapítványnál dolgozom, és biztos lenne következménye,ha ilyet tennék velük. A következményt akkor érezném, ha már a 2. gyerek után mennék vissza végleg dolgozni.
előző vagyok.
Én is így tervezem a következő babát, csak sajnos a gyesből elég nehezen jönnénk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!