Milyen tanácsot tudsz adni elsőbabát tervező nőnek?
Kösse fel a gatyát!
semmi se - v. minimálisan kevés- dolog alakul majd úgy ahogy előre elgondolta.
anyagilag is kösse fel a gatyát.
a párkapcsolatot alaposan próbára teszi egy baba ha nem erős a házasság a kapcsolat egyedül maradhat máról holnapra de ugyanigy meg is erősithet egy lazább köteléket.
valami ilyesmiket de talán barátnőnek más szavakkal és csak ha kéri.
1. Ne vegyen mindent készpénznek,mindennek járjon utána több helyről,mielőtt elhiszi/elfogadja.
2. Legyen nagyon következetes már a terhességtől kezdve (ha majd oda kerül,megérti miért mondom ezt)
3. Ne vegyen meg minden kacatot,amit rá akarnak sózni,de bátran vegyen meg mindent,ami az ő életét és a baba ellátását megkönnyíti.
4. Ha már terhes és vásárolgat sok-sok textilpelust vegyen,mert mindenhova azt fogja tenni,és az első hetekben tuti nem fog naponta mosni.
1. Jól pihenje ki magát a terhesség alatt, mert a szülés utáni időszak sem, meg az azutáni hónapok sem egy sétagalopp:)
2. Tényleg nem kell minden vackot megvenni, de különbözőek vagyunk, nekem pl. nem fontos az új, márkás babakocsi, viszont a légzésfigyelőt, a magzati szívhang hallgatót meg az övterelőt a kocsiba elsők között vettük meg. Másnak meg a babakocsi a lényeg.
3. Ne feledkezzen meg a párjáról, ha már a kezében van a csöppség, neki is kell a gyengédség ugyanúgy, mint eddig és nem szabad kizárni a baba körüli teendőkből.
Kösse fel a gatyát!
Próbára fogja tenni már a terhesség a kapcsolatát a férjével/párjával, a baba születése pedig még rá fog tenni egy lapáttal. Szerintem csak az igazi kapcsolatok bírják ki ezt.
Ne a bababoltokban kapható kelengyelista alapján vásároljon, inkább kérjen meg hasonló anyagi körülmények között élő friss anyukákat, hogy írják meg, mire lesz szükség.
Válasszon szülésznőt a szüléshez!!!
Ne tekintse a terhességet valami misztikus állapotnak, ez természetes folyamat, nem betegség.
Ne mások akarta szerint nevelje a gyermekét, hanem úgy, ahogy a társával megbeszélve szeretné.
Ruházzon be internetre, mert szinte mindenhez fog kelleni. Sajnos elég sűrűn kell, jogásznak, orvosnak, védőnőnek állni.
Legyen mindig magabiztos, ne hagyja magát, Neki kell kiállni az érdekeikért. Sajnos ilyen világban élünk.
Mindenki véleményét, javaslatát meg lehet hallgatni, de meg kell gondolni, mi az amit megfogadsz:)
Bízz magadban és majd a( leendő?) gyerekedben!
Vond be apát is! Ha van rá lehetőséged... Nekem alig volt, ezért 11 hósan is nagyrészt csak velem van el.
A tervezéshez:
Cigit le, alkoholt keveset és alkalomszerűen, és töltsd fel a szervezeted ásványianyagokkal, vitaminokkal. Segítik a fogamzást, ha a szervezet a helyén van. De természetes anyagokkal (ajánlom pl. az aloe verát, a cég készítményei közül meg a vitamint, ásványi anyagot).
Ja és fontos! Szedj probiotikumot (a foreveresre évi 2x30 napos kúrát ajánlottak), és szülés előtt 1 hónappal is érdemes elkezdeni, mert a születéskor a babánál is meghatározó, amit az anya bélrendszere tartalmaz (vagy nem tartalmaz).
Nekünk lombikbabánk van, így ha akkor ezeket tudom, hát talán megúsztuk volna az egészet.
Fontos, hogy nagyon jó dokid legyen, akiben megbízol és aki oda is figyel arra, amit mondasz. Ha bármi gubanc van és úgy érzed, nem jó a doki, habozás nélkül válts, akármikor.
A gyerekes időszakra:
Ha nem értesz egyet orvossal, védőnővel menj másikhoz, ne hagyd magad elhessenteni. Nagyon a sarkadra kell állni a gyereked érdekében.
Nem lehet arra felkészülni, amit egy gyerkőc jelent. Én készültem, sok dolog nem ért váratlanul, de azért ez így élesben más. Egészen új dolgokat fogsz megtudni magadról.
Háztartás 2. helyre legalább az elején. Kérj segítséget, hozass kaját (nekem anyós főzött vagy 4 hónapig) és amikor a gyerek szopik vagy alszik, feküdj le vele. Ha filmet nézel se baj, csak pihenj. Aranyat ér.
Jaj, a kedvencem: lesznek majd elveid, elképzeléseid, amik egy része használhatatlan lesz, a többit meg módosítani kell majd, ami nem baj. A babádra figyelj, hozzá igazodj, ez a legjobb, amit tehetsz.
Van egyébként valami konkrét kérdésed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!