Van valami kikötés, hogy külföldön gyereket vállalhassunk?
Figyelt kérdés
A párommal erősen fontoljuk, hogy kiköltözünk Ausztriába, ott "telepszünk le". Úgy értem, hogy ottani munkát vállalnánk mindketten, kinn is élnénk és ott is alapítanánk családot. Arra lennék kíváncsi, hogy pl. szükséges-e éves munkaviszony ahhoz, hogy a támogatást (gondolok itt a gyesre és a családi pótlékhoz hasonló támogatásokra) igénybe tudjuk venni?2011. jan. 16. 11:54
1/1 anonim válasza:
Mindenképpen kell egy állandó lakcím (tehát egy albérlet, vagy lakás), és munkaviszony. Azt hiszem min 3 hónap az elmúlt egy év során, de ebben nem vagyok biztos. Kellene még biztosítás is. Ha pl. a párod dolgozik, te meg nem, elvileg az is megfelel, úgy tudom.
Ha beírod a google-ba, hogy kindergel d österreich, vagy átnézed ezt az oldalt:
akkor sok érdekes info-t találsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!