Fel tudná valaki sorolni a hasznos babakellékket amire egy babának szüksége van? Kiságytól kezdve minden kellene. Első baba lesz.
- Kiságy
- Pelenkázó asztal vagy lap
- Pelenka betárazva
- Popsitörlő
- Popsikrém
- Baba fürdető (kád)
- Ruhácskák
- Törölköző
- Babakocsi
- Baldachin (szükség esetén)
- Baba hordozó (mózes kosár)
Húú elsőre ennyi, de biztos jönnek még jó ötletek.
Biztos, hogy kihagyok pár dolgot, de azért felsorolok pár dolgot, amire szerintem szükség van:
Alap dolgok:
- kiságy
- babakocsi
- babakád (vagy láttam fürdető vödröt is már, nem tudom, ez milyen lehet, mi nem ezt használtuk)
- babaruhák
- babaápolási kellékek (pl. törlőkendő, kisolló vagy körömcsipesz, fürdető, babasampon, pelenka, stb.)
Ezeken kívül jól jön, ha van:
- pelenkázó asztal vagy állvány (persze lehet szinte bárhol pelenkázni egy leterített textil pelenkával, de ha elfér, akkor egy pelenkázó komód nagyon hasznos, abban lehet tárolni a szükséges dolgokat. Nálunk sajnos nem fért volna el, ezért én a rácsos ágyra rátettem pelenkázáskor azt a pelenkázó lapot vagy mi a neve annak, így nem kellett lehajolni)
- kenguru, hordozókendő, vagy hasonló, amiben magadon tudod vinni a babát, ez praktikus akkor, ha olyan helyre mész, ahol sok a lépcső, vagy pl. buszozáskor, stb., én nagyon szerettem
- autós ülés/hordozó a baba korának és súlyának megfelelően, ha van autótok, akkor mindenképp kell, de ha nincs, a hordozó akkor is praktikus otthon
- cumi (ha szeretnél)
- cumisüveg (ha kell, bár én azt mondom, nem árt legalább egyet venni, sosem lehet tudni, hogy szükség lesz-e rá, ugyan így nem árt egy doboz tápszert feliratni a gyerekorvossal, hogy legyen otthon, csak a biztonság kedvééért)
Most hirtelen ezek jutottak eszembe, de biztos fognak még mást is írni, amit én kifelejtettem.
légzésfigyelő vagy babaörző ha akarsz,
mellszívó
textilpelenkák
gumis lepedő kiságyba,
fejvédő
takaró
orrszívó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!