Apa igényli a családi adókedvezményt. Előtte nekem el kell küldenem a nyomtatványt az én cégemhez kitölteni?
A férjed igényli, neked is ki kell töltened a férjed igénylő lapját, aláírnod, majd a munkahelyeden a szükséges aláírásokat beszerezni. Ez a menete!
Ha a napokban sikerül elintézni, akkor a februári fizetéssel már megkaphatjátok a januári kedvezmény!
Akkor nem hiszem, hogy januárban látunk ebből valamit. :-(
Egy gyermekünk van, és most várjuk a 2. babánkat.
Holnap megyek az igazolásért a magzatról, utána tudom csak elküldeni a munkahelyemre a nyomtatványt, mert 220 km a cég központja. Aztán mire Ők visszapostázzák nekem, majd a párom elküldi az Ő munkahelyére, ami 450 km.
Neked mnem kell megvárnod az orvosi igazolást, mert az a te felelősséged, hogy majd meglesz, a cégednél attól már intézheted apapirt!
Az igazolást nem kell csatolni, csak megőrizni, ha ellenőriznek, akkor fel tudd mutatni! Ne várj arra, intézd!
Aggodalomra semmi ok, mert legfeljebb év végén kapod meg a gyermekek után járó kedvezményt, de legalább megkapod!
Én is elborzadtam, hogy pár nap alatt kell mindenféle igazolást beszerezni ahhoz, hogy megkapjuk a pénzt.
Nem kérheti, mert nem kell csatolni. Ha elsőbbségi postára adod mindkét esetben, akkor simán el tudod intézni. Ne hagyd év végére, inkább nálad kamatozzon a pénz, minthogy az állam használja...
Itt a nyomtatvány, 2 pld-ban kell. A kitöltési útmutatóban olvasható, hogy nem kell csatolni az orvosi igazolást, csak megőrizni. A céged nem kockáztat semmit, hiszen az aláirásoddal te vállalod a felelősséget, ha hazudtál volna, igy a cégnek nincs kockázata, ezért nem kérheti a másolatot sem.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Délután elsétáltunk a kisfiammal a postára és elsőbbségivel feladtuk a nyomtatványokat. Most már csak reménykedem, hogy időben vissza is kapjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!