A november-decemberben "tomboló" hányásos, hasmenéses vírust el lehet ennyiszer kapni egymás után, vagy ez valami más lehet?
Köszi a gyors választ!
A Smecta vény nélkül kapható?
A Normafloret ismerem, jónak tartom, de eddig most még csak Probiotikummal próbálkoztam.
Én nem szednék székletfogót, mert mielőbb távozik a vírus a szervezetedből, annál gyorsabban átvészeled. Ha ben tartod, akkor csak azt éred el vele, hogy szaporodnak.
Egyébként igen lehet, mert ezek a vírusok többször is fertőzhetnek és legalább 2 ismert van a ROTA és a Calici, amiből csak a Rotát tudják kimutatni. Úgyhogy lehetett az első ROTA, a második Calici és a harmadik valami más. és ezek a vírusok általában egymás után támadnak. És sajnos egyetlen ellenszerük van a klór. Semmi nem pusztítja őket és bármilyen felületen elélnek jó darabig. És például a ROTA, ami kimutatható 28 napig távozik a széklettel.
Igazándiból az első után az egész lakást át kellett volna mosni hipóval, domestossal (ami ugye szinte lehetetlen-mert a ruhán kibír nem tudom hány órát 60 fokon, úgyhogy ágynemű, ruha mosás hipóval 90 fokon-áh képtelenség) illetve nagyon odafigyelni a kézmosásra. Mert széklettel terjed, kakilás után megfogod a csapot megnyitod és amikor elzárod ott is a vírus a kezeden.
Nincs jó védelem, hiszen a csapot, kilincset mégsem törölheted át domestossal (klórtartalmúval) minden alkalommal. Pláne idegen helyen. De vegyél kézfertőtlenítőt, ez tiszta alkohol, hátha az is segít valamit. És ha elmész idegen helyen vécére, akkor töröld át a kezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!