140. 000 Ft bruttó után a Gyed csak 65-70 ezer forint?
Figyelt kérdés
Több mint 5 éves a munkaviszonyom, a tgyás 90-95 ezer volt. Az adózóna kalkulátorral a tgyás-t annyira számolta ki amennyit kaptam is. A gyedet a kalkulátor viszont 10-15 ezer forinttal többre kalkulálja, mint amit kapok.2011. jan. 9. 18:55
1/5 anonim válasza:
Ha nem kértél adójóváírást,akkor azt is levonják(így jön ki az általad írt összeg).Ha kérsz,akkor jön ki a maximum,a kb. 87000 ft.
3/5 anonim válasza:
Szia!
Kérted írásban az adójóváírás érvényesítését? Ha nem, akkor emiatt kevesebb a havi nettód. Talán most januárban a 2011 évre még nyilatkozhatsz, de a tavalyit már csak utólag fogod tudni visszaigényelni az adóbevallásodban.
De az is lehet, hogy az egész éves bruttó béred több volt, mint ami az (teljes) adójóváírásra jogosítana, és ezért nem érvényesítették neked a Gyednél.
Sajnos ennél konkrétabbat nem tudok írni, mert nem vagyok szakember, csak én is hasonló cipőben jártam.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem kértem adójóváírást, de holnap hívom őket és próbálok intézkedni.
2011. jan. 9. 19:25
5/5 anonim válasza:
Szia!
Ennyi a bruttóm nekem is, én nem kértem adójóváírást (jobb egyben kapni többet), így havi 68490ft-ot utal a munkahelyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!