Van kiskapu a GYED kiszámításához?
Figyelt kérdés
A gondom az, hogy minimálbérre voltam/vagyok bejelentve. Úgy tudom, hogy ha megszakítjuk a munkaviszonyomat 30 napra, majd újraindítjuk magasabb összeggel, akkor a GYEDhez a jövedelmet az újraindítástól számolják és nem a tavalyit, ahogy kéne. De ezt csak úgy hallottam, nem találom sehol. Tud erről valaki valamit?2009. jan. 30. 12:00
1/3 anonim válasza:
Az a tuti, ha felhívod az OEP-t, ott pontosan megmondják hogy a te esetedben mi alapján fogják kiszámolni.
Eztén is úgy tudom, hogy ha 30 napos megszakítás van, majd magasabb jövedelem ,akkor az alapján adják a gyedet, de csak akkor ha ez az előző évben volt, mert ugye ha 2009-ben szülsz, a 2008-as évet veszik alapul.)
Ja, és ha mondjuk dupla minimálbérrel szeretnéd magad bejelentetni, csak hogy magasabb gyedet kapjál, az havi 110 ezer forint minimum amit be kell fizetni az apehnak, s ezt minimum 3 hónapig, hogy ne szivességi bejelentésnek vegye az oep.
2/3 anonim válasza:
Szia!
Elég sok oldalon átolvastam az összefoglalókat, de ilyet én még nem láttam, mint amilyet írsz. Kérdezd meg a könyvelőt, neki hivatalból tudnia kéne, ha van ilyen.
3/3 anonim válasza:
Ha a jogosultságot megelőző évben volt 180 napig legalább munkaviszonyod, akkor teljesen mindegy, hogy a szülés előtt mennyi volt kereseted. A szülés előtti időszakból csak akkor számolnak, ha az előző évben nincs meg a 180 nap. Ilyenkor igaz az, hogy ha van benne megszakítás,akkor valóban nem számít az előző jogviszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!