A GYED-en lévő szülők a MÁK-tól igénylik a családi adókedvezményt?
Figyelt kérdés
2011. jan. 7. 20:56
1/10 anonim válasza:
Attól függ, kitől kapja a gyedet. Nekem pl. a cégem fizeti ki, igy tőle igényelném, ha igényelném (férjem igényli).
2/10 A kérdező kommentje:
Értem. Én közalkalmazott vagyok, pedagógus. Akkor nem a munkáltatómtól, hanem a MÁK -tól igénylem ezek szerint. Én onnan kapom a GYED-et.
2011. jan. 7. 21:04
3/10 anonim válasza:
Bocs, kicsit off leszek. A MÁK a GYESt adja, az OEP pedig a GYEDet. A családi adókedvezményt valószínűleg ott kell igényelni!
4/10 anonim válasza:
Ez nem OFF, pont ez volt a kérdés.
5/10 anonim válasza:
Én is köztisztes vagyok, nekem a munkahelyemen kell kérni. Épp ma hívtak miatta.
6/10 A kérdező kommentje:
Nem off volt, köszönöm a válaszod!
2011. jan. 7. 22:45
7/10 anonim válasza:
Egy pedagógus és azt sem tudja, hogy honnan kapja a pénzét? Ki a munkahelye kifizetőhelye? Az én ismerősőm dajka volt egy oviban, 8 általánossal, de még ő is tisztában volt, honnan kapja a pénzét, hova kell fordulnia, ha problémája van. Tényleg egyre furább ez a világ.
Ott kell igényelned,ahonnan a pénzt kapod. Ha a MÁK az iskola kifizetőhelye, akkor ott, ha az OEP akkor ott, ha az iskola önálló kifizetőhely, akkor ott.
Egyébként valószínűleg küldeni fognak papírt, hogy kéred e. Mint ahogy tavaly küldtek, mikor úgy volt, hogy a családi is adóalap lesz, hova számolják be.
8/10 A kérdező kommentje:
Ha rendesen elolvastál volna mindent, kiderülhetett volna számodra, hogy tisztában vagyok vele.
Nagyon rosszul esett a hozzászólásod, megspórolhattad volna...
2011. jan. 8. 13:56
9/10 DanaS válasza:
Ha GYED-en vagy akkor az OEP fizet neked nem? A családi pótlékot fizeti a MÁK. Az adókedvezmény érvényesítéséről most jelent meg tájékoztató az OEP oldalán.
10/10 anonim válasza:
Aki GYEDen van annak hivatalból kiküldik a papírokat, és postafordultával vissza kell küldeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!