2011-ben mik a feltételei, hogy a nagymama kapja a gyest, ha én vissza megyek dolgozni?
Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 12:43
2/7 anonim válasza:
No, ez változott 2010. december 22-én (vagy 23-án? tök mindegy...)
3/7 anonim válasza:
bocs, offolok...
"Az igénylés feltétele, hogy a szülő esetében fennálljanak a jogosultsági feltételek, és a nagyszülő is megfeleljen az ellátás jogosultsági feltételeinek."
Ez azt jelenti, hogy én így is úgy is heti 30 órát dolgozhatok, mert ha visszamegyek 8 órába, akkor ugye nálam már nem állnak fenn a jogosultsági feltételek? Mert ha így van, akkor mi értelme?
4/7 anonim válasza:
Nem, a törvény kiemeli, hogy ha a nagyszülő igényli a gyest, akkor a szülő dolgozhat 30 óra felett is, akkor is jár a nagyszülőnek a gyes. Tehát erről külön rendelkezik a törvény (hál istennek...).
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigieket!
Szóval,o.k. én dolgozhatok,de milyen feltételeknek kell megfelelni a nagymamának?
Nyugdíj mellett igénybe veheti?
A gyerkőc akkor bölcsibe nem járhat,ugye?stb...
2011. jan. 5. 12:22
6/7 anonim válasza:
Nyugdij mellett igénybe veheti, ha a gyerek elmúlt 1 éves és ti lemondtok a gyesről. Bölcsibe nem járhat, csak 3 éves kor után mehet oviba vagy bölcsibe, ha nem marad 5 óra hosszánál tovább.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. jan. 5. 21:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!