Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jelenleg GYED-en vagyok, ha...

Jelenleg GYED-en vagyok, ha megszűnik a munkaviszonyom, kapom -e továbbra is a GYED-et?

Figyelt kérdés

Áprilistól dolgoznék újra, de új munkahelyen, nem ott, ahonann elmentem szülni. Ők még nem tudják. Ha én bemegyek, hogy szeretném felbontani a munkaviszonyt, áprilistól, és ők azt mondják, hogy akkor most azonnal bontsuk fel, akkor addig kapok vajon gyedet?

Azért nem akarom március végén intézni, mert 3 hónap felmondási időm van. Bár nem hiszem, hogy ragaszkodnának hozzá, hogy letöltsem.

2009. jan. 28. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy GYED alatt nem mondhatják fel a munkaviszonyod, de azt nem tudom mi a helyzet, ha te szeretnéd felmondani. Azt megteheti, ha Gyed után visszamész dolgozni, akkor rögtön az első nap felmond. Mindenképpen egy olyan embert kérdezz meg, aki járatos a munkaügyi törvényben.
2009. jan. 28. 09:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Ők nem akarnak nekem felmondani. Én szeretnék, mert másik munkahelyre megyek dolgozni, ami közelebb van. Tudom, hogy ők nem mondhatnak fel. Csak azt nem tudom, hogy a gyedet ők adják, vagy az állam? Kapnám -e akkor, ha pl február 1-el megszűnik a munkaviszonyom, és április 1-től fogok dolgozni?
2009. jan. 28. 09:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Járna a GYED szerintem akkor is, mert csak az a feltétel, hogy szüléskor kell biztosítottnak lenni. Gondolom GYES mellett szeretnél másik munkahelyen dolgozni. Ha lejár a GYEd-ed igényled meg a gyest, és minden további nélkül elmehetsz másik munkahelyre is dolgozni. Ennek nem feltétele az, hogy a korábbi munkaviszonyod mindenáron megszüntesd, annak sorsáról a GYES lejártakor is dönthetsz.
2009. jan. 28. 09:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

A GYED-et az OEP adja és nem a munkahely, Ők maximum kifizető hely lehetnek, de akkor is az OEP-től kapják meg amit neked kifizetnek.

2009. jan. 28. 09:48
 5/5 A kérdező kommentje:

Oké!

Köszi

2009. jan. 28. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!