Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a teendő, ha lejár a gyes,...

Mi a teendő, ha lejár a gyes, de nincs munka? Milyen lépéseket kell megtenni elsőnek?

Figyelt kérdés
Immár 5 éve vagyok otthon, a munkahelyem megszünt közben, ám a Cég még létezik, tehát papíron még alkalmazásban vagyok náluk. Közös megegyezéssel kellene felmondani és ezzel az irattal kellene elmeni a munkaügyi hivatalhoz? Van más elintéznivaló is esetleg?
2011. jan. 3. 07:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Fel ne mondj! Nekik kell felmondaniuk, ha nincs szükségük rád. Ezt csak a gyes lejárta után 1 hónappal tehetik meg legkorábban, tehát jár neked egyhavi fizetésed és jár neked végkielégités.

Ha te felmodasz, vagy közös megegyezéses papirt aláirsz, akkor semmit nem fogsz kapni, azaz többhavi béredet dobod a kukába. Ez a többhavi bér pedig nem a papir szerinti béred, hanem meg kell emelniük annyival, amennyi béremelést az elmúlt 5 évben ennél a cégnél a dolgozók kaptak. Szóval rendes emelés lesz az kérem szépen...

Egyszerűen jelentkezz levélben (ajánlott levél, feladóvényt eltenni...), hogy mikor, hol kezdheted meg a munkát. Erre valamit irniuk kell, mert valahol kötelesek alkalmazni arra az egy hónapra (nem tud addig kirúgni), vagy jelzi, hogy maradj otthon, nem kell munkába állnod, kapod a fizetésedet egy hónapig és utána majd ő kirúg, kapod a végkielégitésedet.

Szóval ne irj alá semi papirt, amit az orrod alá dugnak!!!

2011. jan. 3. 07:33
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi, h írtál vissza. Azért is kérdezem, és azért vacilálok, mert falubeli a főnök, kis boltban dolgoztam, most ha visszavenne, kocsmában kellene dolgozni. ez számomra nem lenne a legjobb. de igazából sem vele, sem azzal az alkalmazottal nem akarok ki*ni, akit emiatt ki kellene rugni. A kocsma is épp úgy áll anyagilag, h sehogy. hogy kellene ebből jól kijönni, h mindeni jól járjon. (a lány aki helyett betenne dolgozni, már pár éve babaprjekten dolgozik, , sok pénze ment rá, még nem jött össze neki. anyagilag nincs eleresztve, bár én sem)

A kocsma az 5 éve és a 3 éveseim mellett nem lenne ideális. Ráadásul hányni tudok a cigifüsttől.

2011. jan. 3. 08:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát akkor ezt neked kell eldöntened.

Ha merő emberbaráti szeretetből lemondasz egy pár havi béredről, akkor mondj fel és kész, megkapod az irataidat és elmész munkanélkülire. Mert ha jól veszem ki, akkor te nem akarsz oda visszamenni dolgozni.

A slusszpoén az lesz, hogy a csajnak sikerül a baba, te meg felmondasz, a csaj meg elhúz táppénzre, a főnök kereshet új embert... Neked meg nem lesz se munkád, se pénzed...

2011. jan. 3. 09:01
 4/5 A kérdező kommentje:

igen, erre is gondoltam, nem akarok magammal sem kics*szni.

azt nem írtam, h 6 órára voltam bejelentve. így az 5 év alatt kapott összeg nem volt valami sok.

A következő munkavállaláskor számít, h kirúgtak, v közös megegyezéssel történik a munka megszűnése?

esetleg a munkanélkülinél beszámítják ezt?

február 2-vel véget ér a gyesem. előtte mennyivel kell jelentkezni a munkanélkülihez? vagy aznap?

2011. jan. 3. 13:50
 5/5 anonim ***** válasza:

A következő állásnál szerintem nem számit, pláne, ha elmondod, hogy gyes-ről nem vettek vissza, inkább felmondtál és akkor ebbe nem lehet belekötni, sőt látják benned a jószándékot, hogy nem akartál kicseszni a munkaadóval. Ha meg kirügnak, elmondod, hogy megszűnt gyes alatt a munkahelyed és kész, ebbe se köthet bele egy munkaadó se.

A munkaügyi központos részt nem tudom sajnos (vagy nem sajnos...).

2011. jan. 3. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!