Milyen neveket lehet Misiként becézni?
Figyelt kérdés
Nagyon tetszik ez a név így önmagában, hogy Misi. Így szeretném majd hívni később a gyerekemet. De ha nem muszáj, nem sújtanám szegényt a Mihály névvel.. Van bármilyen más név, amit el tudtok képzelni Misiként becézve?2010. dec. 31. 13:16
1/6 anonim válasza:
Miske,Mizse (magyar) Misa (héber),Miksa,Mikó,Mikes (görög-magyar),Merse (szláv-magyar),Mike (görög)
2/6 anonim válasza:
Nekem lány névként tetszik a Misell,de én félnék hogy Misinek becéznék pedig én Sellinke becézném.
3/6 anonim válasza:
OFF: ez engem is érdekel, én is írhattam volna a kérdést :)
4/6 anonim válasza:
Egyik ismerősünk fia Merse. Misinek becézik.
5/6 anonim válasza:
adhatod neki simán azt, hogy Misi, a törvény szerint minden név "hivatalos" beceneve (ami benne van az utónévkönyvben) is adható névként. Csak győzze aztán magyarázni mindig, hogy "nem Mihály, csak Misi". (Gergő nevű ismerőseimnek gyakori gondjuk ez, pedig az már Gergőként is gyakori.)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igazából ilyen furcsa hangzású, ritka nevet sem szeretnék neki adni, mert azt is magyarázgatni kell.
És igaza van az utolsónak abban, hogy a szimplán Misi névvel is ugyanez a helyzet.
Na mindegy, ez még eldől. :)
2011. jan. 1. 15:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!