Szüléskor mikor kell megmondani a baba keresztnevét? Ha két keresztnevet szeretnék adni, akkor a két nevet egyszerre kell mondani?
Szia!
Tőlem (császár volt)a műtét előtt kérdezték meg a neveket. Mindkét eshetőségre a fiú ill. lánynevet is megkérdezték.Lány lett és én két lánynevet mondtam egyszerre.
Szia!
Amikor szülés előtt a "betegfelvétel" megtörténik, akkor kérdeznek egy csomó mindent (pl. van-e valami allergiád) és a születendő baba nevét. A szülést követő 1-2 napon belül a kórház elindítja az anyakönyvezést, de az anyakönyvezéshez a papírt neked kell majd aláírni, tehát ha elfelejtették mindkét nevet beírni még az aláíráskor megteheted.
Szia!
Tőlem kétszer is megkérdezték. Egyzser amíg vajúdtam, utána mielőtt a műtőbe vittek. Ha két nevet akarsz akkor egyszerre mondd. De nekem pl az egyik szobatársam csak másnap találta ki, hogy szeretne még egy nevet a lányának és akkor még meg lehetett oldani. :)
Amikor én születtem, anyukámtól a szülés után közvetlenül megkérdezték, mi a nevem, ő bediktálta mindkettőt. A nővérke a karszalagra viszont csak az egyiket írta fel, azzal indokolta, hogy másnap majd elintézik a másodikat. Az anyakönyvi eljárást úgy indították el, hogy csak az egyik keresztnevemet írták bele az anyakönyvbe...
Apám, mikor három nappal később ment az anyakönyvi kivonatért, még kijavíttathatta volna ott helyben, de bele sem nézett a papírba. Így végül csak egy keresztnevem van. Most már azt mondom, szerencsére, mert elég béna lett volna a másik keresztnevem (egy szappanopera-főhősnő után kaptam volna).
Úgyhogy szerintem ragaszkodj hozzá, hogy mindkét nevet figyelembe vegyék, nehogy elhagyják bármelyiket is az eljárás során... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!