Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni szülői oldalró...

Mit lehet tenni szülői oldalról annak elkerülése végett, hogy a (lány) gyermekem olyanná váljon, mint a mai 12-16 évesek nagy része?

Figyelt kérdés

Ezalatt azt értem, hogy pl éretlen fejjel szexuális életet akarjon élni, felszínes, ostoba, és üresfejű legyen (szejizzlek, láwollak, nadon cuki és tsai)

Tudom, hogy a közösség, a társadalom is hibás ebben, hogy ezekből a gyerekek ilyenné lesznek, és ezektől a negatív hatásoktól lehetetlen megvédeni, hiszen nem lehetek mindig mögötte. nincsen még gyermekem, csak egyre többször eszembe jut, hogy tőlem hiába láthatná a helyes értékrendet, ezzé fog válni, és én meg tehetlenül vergődve nézem ezt végig. ezt nem tudnám elviselni.

mindenki sejtheti, milyen fiatalokra gondolok itt (ezekre az emós, agyonmázolt, bugyuta tinikre). milyen családokból jönnek ők? mit tehet a szülő, hogy ezt megakadályozza? kiváncsi vagyok a véleményekre.

2009. jan. 24. 20:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
ezekben a családokban a legtöbb helyen probléma van,ami miatt a serdülő nem érzi magát eléggé biztonságban érzelmileg. És itt nem csak emósokra gondolok,azért már évtizedek óta jelen van a drog,alkoholizmus,szex,bűnözés és még sorolhatnánk. Akkor tudod a legtöbbet tenni majdna születendő gyermekedért,ha először is bízol benne,bízol a személyiségében,abban,hogy ő a saját egyéni útját fogja járni,lesz kellő ereje,hogy kimaradjon a negatív ahtásokból. Persze ehhez az is fontos,hogy magabiztos anya légy egy magabiztos apával az oldaladon,akivel még szeretitek is egymást.Az sem árt,ha boldogok vagytok,van hobbitok,van családi életetek. Ami eddig az egyik legfontosabb:az őszinteség a családban,annak elfogadása és felismerése,hogy a gyermek annak ellenére,hogy gyermek saját érzésekkel,akarattal rendelkezik,ami sokszor nem egyezik a szülei akaratával,érzelmeivel (elkezdve onnan,hogy ha nem éhes nem tömöm belé,elhiszem neki,hogy tudja,mennyi kajára van szüksége). Na meg persze a bozalom,bizlom,őszinteség és az,hogy mindig mellette állj szülőként,ha hibázol tudj tőle bocsit kérni és ha ő csinál rosszat megbocsáss és ne emlegesd fel neki. Növeld az önbizalmát, állj ki mellette,higyj neki,legyenek szabályok. Még lehetne írni biztos sok-sok dolgot ami fontos,nekem ennyi jutott eszembe. Bízz magadban,hidd el,hogy jó szülő leszel,szerintem ez az első lépés.
2009. jan. 24. 21:32
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

én lehet naiv vagyok, es nagyon meg fogom jarni, de hiszek a jo pelda es az oszinteseg erejeben. szereto, megerto csalad mellett szerintem eleg hamar fel fogja ismerni a jo es a rossz kozti kulonbseget.

a ferjem nagynenje egyedul nevelt fel két gyereket, peldas csaladanya, mindig jo peldat mutatott, mindent meg lehet vele beszelni, és egy nagyon rendes, okos tini lánya van, és egy nagyon klassz fia.

nekem fiam lesz, talan konnyebb egy picit ilyen tekintetben (masban meg nehezebb). nem szeretnem mindentol megvedeni, erot szeretnek neki adni, onallosagot, és batorsagot, tiszta szivet, hogy meg tudja kulonboztetni a jot és a rosszat.

és persze, ehhez nem vagyok eleg en, itt van a férjem, akire felnezek, szeretem, és akire szinten nagyon buszke lesz a gyermekem. (ebben biztos vagyok :))

en nagyon nagyon rossz csaladi korulmenyek kozott nottem fel, nekem 13 eves koromban jott a lelki törés, vegiggondoltam mindent, és rajottem, hogy en nem leszek olyan, mint a szuleim, nem fogom elkovetni azokat a hibakat, nem fogom felholtra verni a gyereket, stb. szóval a mai szemmel helyesnek velt ertekrend ott es akkor égett belém (azóta persze finomodott, de az alapok ott, és akkor).. ha egy negativ dolog lehet ennyire meghatarozo, akkor a pozitiv is.

a ferjem ellenpelda, szereto csalad, stb. ő belé nem beleégett, hanem ő el sem tudott képzelni soha mást, neki annyira erős volt az az alap, amit otthonról hozott, hogy nem nagyon tudták megváltoztatni.

és az eredmeny: mind a ketten normalis, teljes erteku emberek vagyunk, csak nekem rogosebb volt az ut, és sokaig idegroncs voltam a csaladom miatt.

hidd el, az, hogy milyen lesz a gyerek, kb 30%ban mulik a csaladon, 30%ban mulik magan a gyereken (tehat ez a ketto a donto!) 20%ban mulik a baratokon, és 20%ban az iskolan.

ha valakit bele akarnak rangatni valamibe, és o nem akarja, akkor nem fog menni, hidd el.

2009. jan. 25. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!