Szép név a Trisztán?
Figyelt kérdés
Nem vagyok terhes, csupán 17 vagyok, de nem igazán találkoztam még ezzel a névvel, pedig anyakönyvezhető is. Kicsit hasonlít a Krisztiánra, de mivel én sem vagyok keresztény, nem biztos, hogy annak, vagy ahhoz tartozónak nevezném el a jövőbeni gyerekemet, mert nem szeretném megkötni. De a lényeg: Mi a véleményetek a névről? :)2009. jan. 22. 23:03
1/11 anonim válasza:
Szia, érdekes név. Nekem a germán (viking?) monda jut róla eszembe (Trisztán és Izolda) és én szeretem ezt a kultúrkört. Egyébként a környékünkön van is egy ilyen nevű kisfiú. A sajátomnak a jelentése miatt nem adnám (azt jelenti szomorú), de én eléggé babonás vagyok ilyen szempontból.
2/11 A kérdező kommentje:
én is vigyázok majd, persze, de szerintem nagyon szép név. Eddig csak kétféle felhasználásban találtam, a Trisztán és Izoldában meg a Csillagporban :)
2009. jan. 22. 23:28
3/11 anonim válasza:
Szerintem nagyon szép név. A szomszédom fiát hívják így, aki egy idős az enyémmel. Szép nagyon. Amúgy az enyém meg Krisztián, de nem azért mert olyan vallásosak lennénk, egyszerűen a hangzása miatt, mert szerintem az is szép név, viselhető gyerekként is, felnőttként is.
4/11 anonim válasza:
Szerintem szép név, és nem is túl gyakori.
5/11 anonim válasza:
szép igen, egy trisztán ismerősöm van
6/11 anonim válasza:
Ahogy olvastam ezt a kérdést, Brad Pitt jutott eszembe. Nem tudom, talán valamelyik filmjében így hívták?? Na mindegy, ő jutott róla eszembe, úgyhogy az én szememben egy Trisztán csak jóképű lehet :) :) Szép név :)
7/11 anonim válasza:
Jaja, Brad Pitt tényleg :) A Szenvedélyek viharában, ő volt Tristan, úgyhogy igen, egy Trisztán csak jóképű lehet, ez biztos.
8/11 anonim válasza:
Szia, nekem ismerősöm volt Trisztán, szerintem nagyon szép név, különleges, nem csúfolták emiatt vagy ilyesmi. Triszónak becéztük:) Csak jó vezetéknév kell hozzá hogy passzoljon!
9/11 anonim válasza:
Szia!
Szerintem is nagyon szép név a Trisztán. Már én is gondolkoztam azon, hogy esetleg majd ha lesz egy gyerekem és fiú lesz akkor ezt a nevet adom neki.
Nagyon szép hangzása van ennek a névnek!!
Üdv
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, el sem hiszem ,hogy ennyi mindenkinek tetszik :)
2009. jan. 23. 21:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!