Gyes igényléséhez ezeket is csatolni kell?
Magán-nyugdíjpénztári tagság esetén a záradékolt belépési nyilatkozat másolatát,
Házassági anyakönyvi kivonat / bejegyzett élettárs kérelme esetén a bejegyzett élettársi viszony fennállását igazoló okirat.???
Mi élettársak vagyunk de nincs róla papírunk,ezért most csináltatnunk kell egy csomó pénzért? vagy nem kötelező beadni ezt a papírt?
Ti miket vittetek be a MÁK-hoz?Mire készüljek?1 napot kell ott ülni mire sorra kerül az ember?(Bp.-i vagyok)
Szia!
A formanyomtatványon rajta van, hogy milyen papírokat kell mellékelned. Én már majdnem 4 hónapja igényeltem, nem emlékszem pontosan.
A MÁK honlapján fent van, hogy mit, hol intézhetsz (én pl. a XI. kerületi kirendeltséghez tartozom).
A férjem vitte be a papírokat, kb. 5 perc alatt végzett, de időpontot is kérhetsz.
A baba születésekkor az ő anyakönyvi kivonatához úgyis kell apasági nyilatkozat, ha nem vagytok házasok, szerintem a GYES igényléshez nem kell az élettársi…
Ha van ügyfélkapus regisztrációd, és esetleg tudsz szkennelni, kb. 10 perc alatt megigényelheted.
Meg még sok másra is jó. Nem kell sehova elmenned, sorban állnod, stb.
Nekünk sincs bejegyezve az élettársi kapcsolat, nem küldtem róla semmit (mivel nincs is semmi róla).
A magánnyugdíjpénztáras papírt beküldtem (fénymásolatot), a határozatban mégis azt írták, hogy oda 0 %-ot utalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!