Ha Angliába kimennék dolgozni 1-2 évre, akkor ott járhatna magyar iskolába a gyerekem?
Ez nagyon bonyolult, a gyereknek hidd el nem lenne konnyu igy valtani. Dontsd inkabb el, hogyha kijottok Angliaba, akkor maradtok itt.
Az iskolakezedes nagyon fontos egy kisgyermek eleteben, es nem lehet ot ide-oda hurcolaszni. Mas lenne, ha kicsi lenne meg, es oviba jarna, hiszen az majdnem mindegy, hogy Angliaban, vagy Magyarorszagon jatszana.
De az iskola az mar mas.
Az iskola 5 evesen kezdodik Angliaban, a gyereknek egyaltalan nem szukseges az angol nyelv tudasa. A suli konnyu, sokkal konnyebb, mint Magyarorszagon.
Nem tudom, hogy mennyi ido mulva lenne aktualis, hogy kijonnetek Angliaba, de nagyon gondold meg. En azt javaslom, inkabb koltozzetek ki orokre, tervezd ugy, hogy nem mentek mar vissza Magyarorszagra. Esetleg ha ez semmikepp nem jo neked, akkor talan meg az is jobb, ha a gyereket otthon hagyod nagyszuloknel, te kijossz, dolgozol mint a guzu, lesz penzed, es hazamesz.
De az, hogy az elso osztalyt elkezdi Angliaban, majd megint Magyarorszagon jarna elsobe, nagyon megzavarna a gyereket. A masik pedig, az angol abc teljesen mas, mint a magyar. Kepzeld itt megtanulna angolul, beszelne, irna, olvasna, es hazavinned, kezdene a nem konnyu magyar elso osztalyt. Egyik nap angol abc, masik nap magyar abc.
Mi akkor koltoztunk Angliaba, amikor a kisfiam 5 eves lett, itt kezdte a sulit, angolul egyaltalan nem beszelt. Par honap utan ertette az angolt, aztan folyamatosan kezdett mar beszelni is. Most mar 3. osztalyba jar itt, 7 eves mult, es termeszetesen ir, olvas, beszel. Magyarul viszont sem olvasni, sem irni nem tud. Szeretnem elvinni majd itt magyar iskolaba, ez csak ugy tudom neha van, tehat 1 honapban 1-szer, vagy 2 hetente, valahogy igy, azert akarom elvinni, hogy legalabb irni olvasni megtanuljon magyarul, ha annyira a tortenelmet, irodalmat nem is tanulja meg magyarbol, de legalabb az alapok meglegyenek.
Most meg nem viszem el, hiszen meg az angollal egyaltalan nem akarom keverni neki a magyar olvasast, irast, fontosabb, hogy angolbol legyen jo, hiszen nem fogunk mar visszamenni Magyarorszagra, es itt az angol lesz neki a fontos, nem a magyar.
Azert irtam le neked, remelem nem haragszol, mert tenyleg nem konnyu az atallas nekik. A nyelvtanulas konnyu, de az nem, hogy ma itt, holnap egy masik orszagban kezdem a sulit, es tanulom az abc-t.
Viszont ha tenyleg ugy gondolod, hogy Angliaba jonnetek, tenyleg azt tanacsolom, hogy ne menjetek vissza Magyarorszagra, csak nyernetek vele, te is, es a gyereked is ha itt nohetne fel!
Ki ne hagyasd a gyerekkel ezt a lehetőséget, hogy angol iskolába járjon! Lehet hogy a 2 év nem lesz elég hozzá, hogy telejsen felzárkózzon és perfekt anyanyelvi szinten beszéljen angolul, de addig még úgyis sok víz lefolyik a "Temzén" és lehet hogy tovább maradtok! :) Az én gyerekeim is angol iskolába járnak, 5 és 10 évesek! Még egyetlen egyszer sem hangzott el, hogy nem akarok iskolába menni, tiszta pozitív az egész, soha egy fekete pont vagy szidás!!!! Imádják! Azon kívül hogy tökéletes az angoljuk, olyan öntudatosak, olyan boldogok hogy tanulhatnak, hogy otthon ezt biztos vagyok benne, egyik suli sem tudja megadni! Az más tészta, hogy ha egy itteni 10 évest egy otthonival összeraksz, lehet hogy az otthoni "okosabb" mert több verset tud, vagy több matekpéldát tud megoldani, de szerintem ebben a korban még ráérnek kis professzorok lenni, majd tanulnak komolyabban ha nagyobbak lesznek! :)
Üdv. Sok szerencsét!
Idna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!