Briteknél élő kismamák, kispapák! Milyen és mennyi juttatásra számíthatok?
szia,
én kint dolgoztam, de szülni már hazatjöttem, kintről még kapom a juttatást a munkahelyemről. Én erről az extra 20 fontról nem tudok havonta, azt nem kapom. Az első 6 hétben kaptam a 90 százalékot, azóta 119 fontot hetente. Onnantól számít, hogy abbahagytad a munkát, amit leghamarabb a szülés várható időpontja előtt 15 héttel tehetsz meg azt hiszem. tehát nem a szüléstől kezdik fizetni, mint itthon. A munkahelyeden nem tudja pontosan elmondani a munkaügyis? Nekem nagyon szépen elmagyarázta.
Kedves kerdezo!
Ha mar kapod a child benefitet (heti 20 font), akkor igenyelheted a child tax creditet. Szules utan a korhazban kapsz majd egy pakkot, abban benne lesz minden info rola.
A child benefittel kapcsolatban meg annyit, hogy amint regisztraltatok a baba szuleteset, azonnal add be (igenylolap szinten a korhazi pakkben), mert nagyon elhuzodik mig folyositjak, es lesz nagy oda-vissza levelezgetes egyeb beadando papirok miatt. Az en fiam mar 3 honapos es meg itt tartunk. Sogornomnek 8 honapos volt a lanya mikor folyositottak. Ezzel nincs mit tenni ki kell varni. :)
Viszont a fizud 90%-at es kesobb a 118 fontot azonnal kapod. Ha van meg kerdesed csak szolj!
Kedves 23:07-es válaszoló.
Köszönöm a válaszod.
Azt nem tudod véletlenül, hogy a bölcsit hogy lehet elintézni? Néztem a government honlapját, de az csak az angol irányító számokat ismeri fel, a skótot nem. Én pedig ott lakom.
Itt a faluban olyan "ovi" van ahova 3-5 évesen járhat a gyerek. De "bölcsi"?
Szerintem nagyjabol mindent leirtak a tobbiek en meg csak arrol tudok, hogy van egyszeri anyasagi sagely ami 500 font. Ez is fent van a direct.gov oldalan. Az a neve, hogy sure start maternity grant. A terhesseged 29-dik hetetol a baba 3 honapos koraig tudod folvenni, bankszamladra utaljak. A job centernel is erdeklothetsz es a nyomtatvany a gov oldalan is letoltheto ha beirod jobb oldalt fent a keresobe. De! Nem mindenki kapja meg. A fizetesedtol fugg meg attol is, hogy a parod mennyit keres es, hogy kell-e alberletet fizetnetek. Nekem sajnos nem jar mert a ferjem angol es sajat lakasunk van igy elutasitottak. De te azert probald meg. Sosem lehet tudni.
Van meg egy amirol tudok. Az a HM Revenue & customs weboldalan van. Health in pregnancy Grant. Ez ha jol tudom 190 font es egyszer kapod. Akkor igenyelheted csak ha a babod 2009 aprilis utan szuletik mert ezt most nemreg hoztak be torvenybe. Van aki ugy hivja, hogy ultrahang penz es elmegy belolle magan 4D-re, van aki terhes vitamin penznek hivja. A lenyeg, hogy terhesen lehet igenyelni, hogy segitsek a kismamakat a vitaminok megvasarlasahoz. Itt a HM Revenue & customs oldalan a nyomtatvanyt is le tudod tolteni mert azt hiszem a dokid vagy midwife is ki kell toltson rajta valamit.
En egy eleg nagy cegnel dolgozom es itt van a cegnek bolcsije ahova a babakat beadjak a mamak es amikor lejart a munkaido hazaviszik. Heti 60 fontba kerul de ilyen csak nagyobb cegeknel van. Ugyhogy ebbe nem igazan vagyok jartas.
Boldog babavarast
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!