Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Briteknél élő kismamák,...

Briteknél élő kismamák, kispapák! Milyen és mennyi juttatásra számíthatok?

Figyelt kérdés
Június 18-ra vagyok kiírva, folyamatos 26 hét munkaviszony bőven megvan. Azt tudom, hogy az első 6 héten a fizim 90%-át kapom utána heti Ł117-et illetve a gyerek után még heti Ł20-at. Ezen kívül jár majd még valami juttatás?
2009. jan. 15. 20:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

szia,

én kint dolgoztam, de szülni már hazatjöttem, kintről még kapom a juttatást a munkahelyemről. Én erről az extra 20 fontról nem tudok havonta, azt nem kapom. Az első 6 hétben kaptam a 90 százalékot, azóta 119 fontot hetente. Onnantól számít, hogy abbahagytad a munkát, amit leghamarabb a szülés várható időpontja előtt 15 héttel tehetsz meg azt hiszem. tehát nem a szüléstől kezdik fizetni, mint itthon. A munkahelyeden nem tudja pontosan elmondani a munkaügyis? Nekem nagyon szépen elmagyarázta.

2009. jan. 15. 20:35
 2/8 anonim ***** válasza:
ja, merthogy kivételesen angol volt és nem lengyel... :)
2009. jan. 15. 20:35
 3/8 A kérdező kommentje:
Még nem volt időnk leülni beszélgetni, mert sokan betegek és így mi dolgozunk helyettük is. Biztos elmondják majd, csak én már türelmetlen vagyok, jó lenne tudni, mire számítsunk. Azt például ma tudtam meg, hogy a 6 hónap helyett 9 hónapig kapom majd a heti 117-et, ez szerencsénkre megváltozot tavaly.
2009. jan. 15. 21:43
 4/8 Nikcsi ***** válasza:
20.35-nek: szerintem ismerlek :)
2009. jan. 15. 23:03
 5/8 Nikcsi ***** válasza:

Kedves kerdezo!

Ha mar kapod a child benefitet (heti 20 font), akkor igenyelheted a child tax creditet. Szules utan a korhazban kapsz majd egy pakkot, abban benne lesz minden info rola.

A child benefittel kapcsolatban meg annyit, hogy amint regisztraltatok a baba szuleteset, azonnal add be (igenylolap szinten a korhazi pakkben), mert nagyon elhuzodik mig folyositjak, es lesz nagy oda-vissza levelezgetes egyeb beadando papirok miatt. Az en fiam mar 3 honapos es meg itt tartunk. Sogornomnek 8 honapos volt a lanya mikor folyositottak. Ezzel nincs mit tenni ki kell varni. :)

Viszont a fizud 90%-at es kesobb a 118 fontot azonnal kapod. Ha van meg kerdesed csak szolj!

2009. jan. 15. 23:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Kedves 23:07-es válaszoló.

Köszönöm a válaszod.

Azt nem tudod véletlenül, hogy a bölcsit hogy lehet elintézni? Néztem a government honlapját, de az csak az angol irányító számokat ismeri fel, a skótot nem. Én pedig ott lakom.

Itt a faluban olyan "ovi" van ahova 3-5 évesen járhat a gyerek. De "bölcsi"?

2009. jan. 15. 23:15
 7/8 Nikcsi ***** válasza:
100%
A bolcsikrol nem nagyon tudok semmit, de szerintem fizetosek es eleg kemeny penzeket elkernek erte. Ha visszamegy dolgozni ugy tudom kereshetsz hivatasos child mindert aminek a koltseget reszben fizetik ha minden igaz. Ennek utana tudsz nezni neten. Mi ezt ugy oldjuk meg hogy reszmunkaidoben megyek vissza napi 4 oraban reggel es addig a parom vigyaz majd a babara. A masik megoldas hogy keresel vkit ugynoksegen keresztul vagy maganuton. Itt aupair-ra vagy ilyesmire gondolok.
2009. jan. 16. 00:39
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyjabol mindent leirtak a tobbiek en meg csak arrol tudok, hogy van egyszeri anyasagi sagely ami 500 font. Ez is fent van a direct.gov oldalan. Az a neve, hogy sure start maternity grant. A terhesseged 29-dik hetetol a baba 3 honapos koraig tudod folvenni, bankszamladra utaljak. A job centernel is erdeklothetsz es a nyomtatvany a gov oldalan is letoltheto ha beirod jobb oldalt fent a keresobe. De! Nem mindenki kapja meg. A fizetesedtol fugg meg attol is, hogy a parod mennyit keres es, hogy kell-e alberletet fizetnetek. Nekem sajnos nem jar mert a ferjem angol es sajat lakasunk van igy elutasitottak. De te azert probald meg. Sosem lehet tudni.

Van meg egy amirol tudok. Az a HM Revenue & customs weboldalan van. Health in pregnancy Grant. Ez ha jol tudom 190 font es egyszer kapod. Akkor igenyelheted csak ha a babod 2009 aprilis utan szuletik mert ezt most nemreg hoztak be torvenybe. Van aki ugy hivja, hogy ultrahang penz es elmegy belolle magan 4D-re, van aki terhes vitamin penznek hivja. A lenyeg, hogy terhesen lehet igenyelni, hogy segitsek a kismamakat a vitaminok megvasarlasahoz. Itt a HM Revenue & customs oldalan a nyomtatvanyt is le tudod tolteni mert azt hiszem a dokid vagy midwife is ki kell toltson rajta valamit.

En egy eleg nagy cegnel dolgozom es itt van a cegnek bolcsije ahova a babakat beadjak a mamak es amikor lejart a munkaido hazaviszik. Heti 60 fontba kerul de ilyen csak nagyobb cegeknel van. Ugyhogy ebbe nem igazan vagyok jartas.

Boldog babavarast

2009. jan. 16. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!