Anyasagi mellett hany oraban lehet dolgozni?
attól függ mit értesz anyaságin
GYED mellett egyáltalán nem lehet dolgozni
a GYES melletti munkát 2011-től úgy szabályozzák, hogy a gyerek 1 éves koráig nem lehet dolgozni, utána 6 órában, illetve ha otthon dolgozik valaki, aki időkorlátozás nélkül
előző voltam, itt a törvénytervezet szövege:
„ A gyermekgondozási segélyben részesülő személy kereső tevékenységet
a) a gyermek egyéves koráig nem folytathat,
b) a gyermek egyéves kora után heti harminc órát meg nem haladó időtartamban folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés az otthonában történik."
86%-os!
Az anyasági támogatás nem GYES vagy GYED. Anyasági támogatás-vagy helyesen (hivatalosan)gyermeknevelési támogatás azoknak jár, akik legalább 3 gyermeket nevelnek és a legkisebb gyermek 3. életévének betöltéséig jár.
a 2. és a 3. válaszoló vagyok
Igen, én értettem félre a dolgot, de csak azért mert az anyasági támogatás, az a szülést követő egyszeri juttatás, (64 ezer Ft) tehát biztos hogy nem erre gondolt a kérdező. Ezért azt hittem a gyed/gyes a kérdés.
De most megnéztem, úgy mint gyereknevelési támogatás, és az első válaszoló írta helyesen, ez van az államkincstár honlapján:
A gyermeknevelési támogatásban részesülő személy kereső tevékenységet napi 4 órát meg nem haladóan folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés az otthonában történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!