Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most, akkor mi van, ha gyes...

Évi12 kérdése:

Most, akkor mi van, ha gyes mellett 6 órába dolgozom? Akkor is elveszik, a gyesemet?

Figyelt kérdés
2010. nov. 27. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt szavazták meg,hogy csak 4 órában lehessen dolgozni mellette. Törvény még nincs, de gondolom nem fog változni.
2010. nov. 27. 22:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet tudni,hol 4órát írnak hol6órát.Leg ujjab cikket olvasva heti 30órát ír,tehát az 6óra,ami mellett lehet dolgozni.

[link]

2010. nov. 27. 22:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy jelenlegi kormányunk miként értelmezi újra a korábbi törvényeket, de eddig olyat nem lehetett csinálni, hogy ha már gyesen vagy, akkor egyszercsak más rendelkezés vonatkozzon rád.

Tehát aki jelenleg gyesen van, és dolgozik akárhány órában, attól nem vehetné el senki a gyest. Azokra, akik ezután mennek gyesre, pedig már az új rendelkezés vonatkozna. Mint ahogy az előző kormány bevezette, hogy egy év gyed után egy év gyes következik, az sem érintette a már gyeden-gyesen lévő kismamákat, családokat, hanem csak azokat, akik már adott időpont után szültek. Remélem, ez így van most is, mert egyik napról a másikra nem lehet egy családtól sem elvenni 26 ezer forintot.

2010. nov. 28. 07:48
 4/5 anonim ***** válasza:

"olyat nem lehetett csinálni, hogy ha már gyesen vagy, akkor egyszercsak más rendelkezés vonatkozzon rád"

Hát, ez csak eddig volt.

A már több, mint fél éve kézhez kapott nyugdijba vonulási pénzeket (amiket rég elköltöttek az éritettek) is visszakövetelik. Mivel visszamenőleges hatállyal alkotmányellenes lenne bármilyen törvényt hozni, ezért korlátozták az Alkotménybiróság hatáskörét és megváltoztatták az Alkotmányt.

2010. nov. 28. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok, igen, nekem pont ez a problémám, hogy most visszamentem 8 órában dolgozni, fizetős csanába adtam a gyerekem, (mivel bölcsi nincs), azt gondoltam, hogy a csp és a gyed fedezi majd ennek a költségeit, erre most meg elveszik a gyest. Vissza már nem léphetek vissza, mert félek, megválna a munkahelyem tőlem, és mivel ezt nem engedhetem meg magamnak, kénytelen vagyok a csana díját ezentúl a fizetésemből kifizetni.
2010. nov. 28. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!