Felveszik oviba a fiam (kezdéskor majdnem 3,5 éves, szobatiszta) ha gyesen vagyok a kistesójával (akkor 4 hónapos lesz) és mellette levelezős fősulira járok?
csak és kizárólag félnaposra szeretném, délig!
(ki mehet beíratni a gyerkőcöt az oviba? :) mert áprilisban szülök, és akkor van a beíratás :))
Ha van hely az oviban, akkor felveszik, ha nincs, akkor nem. De akkor a többit se... A gyesnek ehhez semmi köze. Ha felveszik, akkor maradhat egész napra, joga van hozzá, szóval ilyet ne is mondjál, hogy csak délig, mert ha úgy alakul, akkor maradhat nyugodtan. Tök mindegy nekik, hogy ebéd után hazaviszed-e, mivel utána már csak altatják őket, felkelés, uzsonna és megy haza... Otthon is ugyanezt csinálná, tehát akár maradhat is az oviban.
A gyereket a szülő biztos beirathatja, tehát apuka. Nagyiban nem vagyok biztos, szerintem nem, szerintem a gondviselő kell hozzá.
Milyen választ vársz még?
Az ovi férőhelyétől függ, igy ennél pontosabbat senki nem tud mondani neked. Ha van elég hely, felveszik egész napra, ha nincs, egyáltalán nem veszik fel.
ja és még egy a félnapos nem annyira jó, mert mi 8-ra érünk oda az oviba 9-re érünk haza és délben kell elhozni, úgyhoyg 11 órakor már készülödünk is vissza. szinte úgy tűnik viszem-hozom. És a kicsinek is félbetöri a napját, mert 11 órakor ő aludna, de nem lehet, mert kell menni a tesóért vagy enne. És télen meg kifejezetten kellemetlen.
Persze megoldható, különösen ha van segítséged. De gondold át.
Szia!
Én májusban szülök, és felvették a kicsiket! A nagy 4éves, a kicsi 3, most kezdték együtt.
A vezetővel kell beszélni, van e férőhely. Ha van, fel fogják venni, nem akadály, hogy Te otthon vagy! Nálunk csak annyit kérnek, hogy ilyenkor a téli-,nyári-,tavaszi szünetben működő ügyeletre ne vigyük be.
Egyébként mi fél 8-ra járunk, 5percre van az ovi, és délben indulok értük.
Azért én annyiban jónak tartom, hogy ott vannak, mert így közösségben vannak, és valamennyire eltanulják a többi kisgyerektől, hogy mit hogyan kell.
Beíratni mehet apa, anya és a gyámhatóság által kinevezett nevelő!
Ha nem tervezett szülés lesz, akkor lehet, hogy el tudsz menni Te, de ha mégsem, akkor fogj egy papírt és tollat, írd le a kérdéseidet, és mondd apukának, ezeket feltétlen kérdezze meg beíratáskor!
Valamint cetli a hűtőre, fogasra, wc ajtóra, fürdőszoba tükörre, hogy véletlen se felejtse el elvinni beíratni a kicsit!
:-)
Minket elutasítottak elsőre, de végül lett egy üresedés, mert elköltözött egy család, így ovit váltottak.
A kislányom is fél napra jár, sajnos mivel sokan vannak, megígértették a GYED/GYES-es szülőkkel, hogy ebéd után haza viszik.
Én januárig írtam ezt alá, aztán "újratárgyaljuk".
A nagynak sem annyira jó a fél nap. Minden nap megkérdezi, mikor alhat már bent. :o(
És igaz, nekem 3,5 órám van itthon, ez nem annyira sok, és a picinek (az enyém már egy éves) elég megterhelő a babakocsis buszozás, ha esik, ha fúj.
De ennek ellenére megéri, a lányom nagyon-nagyon szereti!
bocsánat, hogy kiemeltem, véletlen volt :O
de köszönöm az újabb válaszokat, hasznosak voltak, kedvesek vagytok, hogy írtatok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!