Szerintetek hogy fogom bírni? Aktív életmódot felváltja majd a baba.
A baba mellett simán meg lehet csinálni sokmindent, még akkor is ha van 1-2 nagyobb testvér is :)
Azt hogy hogy fogod bírni azt nem tudom, de az biztos hogy nem mindenkinek tetszik a "gyerekes életmód".
Hasonló volt a ritmusom nekem is.
Most másfél éves a lányom és kissé bezártnak érzem magam, elfáradtam a monotóniába. Kicsit igyekszem kimozdulni Manóval, meg eljárok kondiba, kicsit néha dolgozom is, de nagyon sokat harcolok magammal, hogy visszatartsam a rohanhatnékomat legalább még egy fél évig, mert így látom jónak a gyerekemnek. Szóval nehéz lehet egy idő után.
Viszont a strapás életmód miatt úgy gondolom jobban vettem az ezerfelé figyelést, a fáradtság tényezőjét. Arra tudatosan figyeltem, hogy ne csináljam ki magam, szoptatás alatt az első 3-4 hónapban sokszor én is bealudtam a gyerekkel napközben is. Erre nagyon figyelni kell, mert nem a gondoskodás lesz fárasztó, hanem azt megszokni, hogy felelsz az ő életéért és ez kimeríti az idegeket kissé.
A lányom egy éves korától meg beálltunk a rendes napi ritmusra én 6kor kelek, ő 8kor, este meg 11 előtt nem látok ágyat és bírom.
Néha 1-2 nap pihi, akkor együtt alszom 8ig a gyerekkel, este korábban fekszem és megy minden tovább.
De ez alkati kérdés, van, akinek ez nem működik.
Remélem sima ügy lesz Neked a babázás. Minden jót!
Várod már, hogy anya legyél?
n imádom, hogy a lányommal vagyok egész nap. Bármire tudok időt szakítani, amire akarok. Ha elegyünk a haverokkal, akkor őt is visszük, persze nem füstöts helyre, és nem éjszakázni, a napirendet betartjuk.
Viszont van ismerősöm, ő meg sem várta, hogy a gyerek betöltse az egy évet, már ment vissza dolgozni, mert nem bírja, hogy az a feladata, hogy a gyerekkel foglalkozzon. Neki nem való gyerek. De soha nem is hallottam tőle, hogy várja, hogy gyereke legyen.
Én eddig is jöttem-mentem, de jól bírom az "egyedüllétet". Szeretem, hogy azt csinálok, amit akarok, nem amit a főnők kitalál, és annak ugráljak, meg seggetnyaljak, mert bürokrácia van már mindenütt. A babával tényleg álomjó minden.
Én rengeteget sétálok a babával, neki is sokkal jobb a friss levegőn, mint itt, bent. Ha kocsival hurcibálod hivatalokba, akkor az viszont nem jó neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!