Miért mama és papa, miért nem anya és apa?
Hülyét kapok a "mama" és "papa" elnevezésektől, már ha a szülőkre értik. Tudom, hogy ez külföldről átvett dolog főleg, de magyarok vagyunk, miért jó az, ha lemamázzák a 20 éves ANYÁT, és akkor a nagyszülőt hogy hívják? Nagyika? Mást is zavar??
Volt olyan, hogy a 3 éves fiamtól megkérdezték a bölcsiben, a mama jön-e érte vagy a papa, szegény meg csak nézett, mondta, hogy nem tudom, erre a másik gondozónő mondta, hogy szerinte a mama, mert mintha így emlékezne, a kisfiam pedig tényleg a MAMÁJÁT várta, vagyis anyukámat. Megjöttem érte és nem értettem, miért üvölt a gyerekem, hogy nem jött el a mama érte :(
Szia.
En mami vagyok a ferjem meg papa.
Egyetlen oka van, hogy kulfoldon elunk es, hogy otthon es itt is ertheto legyen.Az eleg fura lenne nekem, hogy szaladj a daddy-hez.....a papa az magyarul is ertelmes szo.
Ha ezt hallod, hogy mondom a lanyomnak, akkor nem fogod ugy sem tudni, hogy kiskunnekeresdrol vagy epp kulfoldrol jottunk latogatoba.
Anyukam nagyi apukam nagyapi.
Nálunk is egy ideig mama/mami, és papa/papi volt. Nekünk ez teljesen természetes volt, a szüleink tanítottak így, pedig Anyukám 21 éves volt, mikor a bátyám született, és egyikük sem hívta így az édesanyját. A nagyszülőket pedig a bátyám, mikor elkezdett beszélni, elnevezte, és azóta is úgy hívjuk őket (20 éve), így soha nem volt keveredés.
Kb. 4-5 éve áttértünk az Anyuci/Apucira, meg nem mondom miért. Valaki szerint ciki, de nekem jólesik, hogy én is "becézhetem" őket.
Szóval engem ez sosem zavart. Egyébként én először akkor szembesültem azzal, hogy sok gyereknek a mami a nagymamája, mikor iskolába mentem, de 1-2 alkalom után megszoktam, bár nem használom. Egyszerűen nem természetes számomra.
Szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!