Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Összezavarodtam, mi lenne a...

Összezavarodtam, mi lenne a legjobb a fiamnak?

Figyelt kérdés
Elég bonyolult a helyzet. A babám apjával nem élünk együtt, sajnos megbízhatatlan, aki egy fillérrel sem támogatott minket, de nem is kell, van másik két gyereke, ő utánuk fizet gyerektartást. A helyzet az, hogy elég labilis idegileg, ha valami gondja van, nem jelentkezik, nem veszi fel a telefont, semmire nem tudom megkérni, aztán vesz egy hatalmas fordulatot, és jön a picihez, imádja, a baba is jól érzi magát vele, aztán újra eltűnik egy hétre az életünkből. Megelégeltem, és nem magam miatt, hanem a fiam miatt. Neki kell egy rendszer az életébe. Eddig úgy voltam vele, hogy szüksége van az apjára is, de már nem is tudom. Amikor elmegy egy napig olyan nyugtalan a pici. Engem már nem nagyon érdekel mint férfi, és ezt érzi ő is, ezért mostanában egyre jobban kepeszt utánunk. A másik két gyerekével nem túl jó a viszonya, ők nagyobbak. Látom rajta, hogy nagyon szereti a babát, mert ha beszélünk telefonon, csak róla beszél, áradozik. De ez elég? Nem hiszem. Úgy érzem mindent én csinálok, én etetem, fürdetem, pelenkázom, szeretem, viszem vizsgálatokra az esetek 90 százalékában, 10 százalékban ő. Az tény, hogy ha itt van, semmit nem enged csinálni a pici körül, kivéve az etetést. De én jót akarok a babámnak, és ő még nem ért semmit, csak érez. Hagyjak mindent ugyanúgy, vagy állítsam választás elé. Vagy jön rendszeresen a babához, hogy legyen rendszer az életébe, vagy egyáltalán ne jöjjön. Én már nem akarom vele újrakezdeni, csak a fiamnak akarom a legjobbat, de nem tudom mi a jó? Bocs, hogy ennyire hosszú lett,de össze vagyok zavarodva.
2009. jan. 13. 11:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Most kell magadat elhatároznod, ha mint férfi nem érdekel, inkább keress megbízható új társat, akit később a fiad is elfogad majd, erre az időszakra ( kb 3 éves koráig ) nem fog emlékezni, de amit most, illetve addig kialakítasz, az majd meghatározó lesz számára is. Csak azt nézd, hoyg m,egbízható pasa legyen....nehéz kiismerni őket. nekem is volt hasonló, de az nem való ide közszemlére, ha szívesen levelezel írj privát emilt. válaszolok. minden jót.
2009. jan. 13. 11:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen kérj egy kis időt az extől, remélem megérti, hogy Te neveled az Ő gyerekét, és ez most Neked és mindenkinek egy fontos döntés. Ugyanakkor kérd ki az Ő véleményét is, és ha úgy érzed ez is zsákutca, érdemes valaki szakembert (gyerkjólét, családsegítő, gyámhivatal, esetleg egy ügyvédi beszélgetés) felkeresned. Tudom, hogy durván hangzik, de erre vannak kitalálva, és a káoszban a gyerek helyzete is elég "durva" lehet. Kívánom hogy egyszerű legyen a megoldás, és tényleg nem akarlak megijeszteni.
2009. jan. 13. 11:22
 3/4 anonim ***** válasza:
68%

Igaza van az első válaszolónak.Mit várhattok egy ilyen alaktól,aki nem gondoskodik a gyerekéről?Meg lehet élni a semmiből is?Lehet a gyereknek vásárolni belőle,eltartani?Mégis mit gondol az ilyen ember kinek a kötelessége lenne eltartani a gyerekét?És látván a nagyobb gyerekekkel a kapcsolatát gondolom nem számítasz Te sem jobbra.Vidd bíróságra az ügyet ha nem fizet.Ez apai kötelessége.Vagy nálatok a szeretet fogalma mit takar?Ha van kedve néha felétek néz,felhív és áradozik a gyerekről..stb..szerinted így szereti?Hát ez nem egy felelős családapa viselkedése.Megnézhetted volna jobban kinek szülsz gyereket.Nagyon sajnálatos,hogy egy ilyen felelőtlen férfi miatt már 3 gyerek nem nőhet fel szerető teljes családban.3 ember gyerekkorát tette tönkre,megpecsételve ezzel a felnőttkorukat is.Gondolkozz mi lenne a legjobb nektek a gyerekkel.Mert amit itt leírtál az biztos tőle semmi jóra nem számíthattok.

Minden jót nektek.

2009. jan. 13. 11:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hasonlóan gondolom én is, talán csak megerősítést vártam. Tudom, hogy nem ez jelenti a szeretetet, cak érdekelt mások véleménye. A baba nem volt betervezve, védekezés mellett estem teherbe, de egy percet sem gondolkodtam, megtartsam e, ő életem nagy szerelme. Mindenesetre nagyon hasznos válaszokat kaptam, köszönöm.
2009. jan. 13. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!