Ha visszahozzák a 3 év gyest, mi lesz azokkal, akik pont amiatt mentek vissza dolgozni, mert lehet mellette (még) 8 órában?
Figyelt kérdés
Most, nov. 23-tól veszem ki a szabadságaimat, és pont azért mentem vissza ilyen korán (a fiam másfél éves), mert most volt lehetőségem, nem jövünk ki a gyedből sajnos, és úgy gondoltam, a gyes és a családi fedezni fogja a havi 40.000 Ft-ot, amit a családi napközire költök majd, mert nálunk nincs bölcsi. Azt meg nem mondhatom a munkahelyemen, hogy: tudom, hogy most vettetek vissza 8 órában, de innentől én csak napi 6-ban vagyok hajlandó dolgozni. Nem is engednék. Állítólag a hasonló esetekkel kapcsolatban még nincs info. Tud valaki valamit erről? Mert ha a fizumból kell kifizetni a napközit, majdnem ugyanott vagyok, mintha maradnék otthon gyeden. Csak már nem tudom visszacsinálni, a munkahelyem tuti, hogy megválna tőlem jó gyorsan...2010. nov. 18. 10:19
1/7 anonim válasza:
Eddig kaptad a béred 70%-át gyedként és a családit. Most kapod a béredet + a gyest + a családit, de kifizetsz 40.000 Ft-ot és nem lehetsz a gyerekeddel.
Nem tudom, mennyit keresel, de ez tuti biznisz volt neked?
A gyes korlátozásáról meg már hónapok óta cikkeznek, tehát nem lehettél teljes információhiányban, hogy most másokat okolj.
2/7 A kérdező kommentje:
Nos, mivel nem foglakoztatott különösebben a kérdés, nem is néztem utána, hogy visszahozzák-e a három év gyest. TV-t meg nem nézek, itt olvastam csak. Ha nem érné meg, nyilván nem mennék vissza dolgozni. De valójában a kérdés nem ez volt! Meg egyébként sem kell fennakadni azon, hogy van jó néhány ember, aki élt azzal a jogával, hogy visszamehetett dolgozni gyes mellett 8 órában. Mert sokaknak jobban megéri dolgozni, mint otthon maradni. Mert inkább visszamegyek dolgozni, ha szükséges, hogy meg legyen mindenünk. Bezzeg azért felháborodott mindenki, én is, pedig nem érintett, hogy lecsökkentették a gyest, alkalmazkodni kellett/lehetett egy másik felálláshoz, most akkor csinálják már meg úgy hogy ne járjon már rosszul senki. Ja, és nem érdekelne, ha lenne bölcsi...
2010. nov. 18. 12:20
3/7 A kérdező kommentje:
Ja, és még annyit, hogy úgy hallottam, tervezik beszüntetni a családit is, tehát nem lesz igaz az januártól, hogy kapom a bérem, a gyest, a családit, mert jó esetben is csak a bérem és a családit kapom. Vagy csak a bérem.
2010. nov. 18. 12:23
4/7 anonim válasza:
Hát lehet,hogy a munkáltatód jobban jár veled,mert a 6 órások után kevesebbet kell majd fizetnie,mint a 8 órában dolgozók után,és nem lesz ellenére,hogy csak 6 órát dolgozzál,legalábbis erről volt szó.
5/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, mert ügyfelekkel fogok dolgozni, és akkor nem lenne ügyintéző a fennmaradó 2 órában. Csak kicsit bosszant, hogy az ember próbálja a legjobbat kihozni a dolgokból, aztán csak megszívja...
2010. nov. 18. 13:23
6/7 anonim válasza:
Megnyugtatlak, nem tervezik és eddig se tervezték beszüntetni a családit.
7/7 A kérdező kommentje:
Igazából az lenne a kisebb bajom...a MÁK-nál azt mondta az ügyintéző, ha nem is szüntetik be, jövedelemtől függ majd, hogy kapja-e valaki...de ez még nem biztos.
2010. nov. 18. 15:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!