Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valaki aki a minimábér...

Van valaki aki a minimábér 2x-ese után megállapított Gyedet kapja? Mennyi az nttóban?

Figyelt kérdés
Úgy tudom most a minimálbér is emelkedik és ez befolyásolja a Gyedet is. Sajnos nincs meg a 180 napom ,mert állítólag a táppénz nem számít bele, hiába dolgoztam tavaly július közepéig. Most kiváncsian várom, hogy mennyi összegből kell majd tengődnöm...
2009. jan. 12. 14:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! A táppénz miért ne számítan a bele a 180 napba? Akkor is biztosítva voltál nem??? Én úgy tudom hogy ha munkanélkülin vagy az is beleszámít a 180 napba,meg a táppénz is... Most akkor hogy is van ez?
2009. jan. 12. 19:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia. Előző vagyok.

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási idő számítása

Rendkívül fontos az a kedvező szabály, miszerint a gyermekgondozási díjra jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie.

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:

· a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély folyósításának idejét,

· a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejét.

· a rehabilitációs járadék folyósításának idejét.

2009. jan. 12. 19:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Szai. Megint én vagyok. Ezt találtam miután keresgéletm és ezt másoltam be nem az oldalt,mert azt lehet nem tudod megnyitni. Szóval szerintem így simán meg kell lennie a 180 napodnak ,és mint írják nem kell folyamatosnak lennie. remélem segítettem:D Boldog babaváráat:D
2009. jan. 12. 20:02
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm szépen!

Már megvan a baba, 5 hónapos, de most fog letelni 28.-án a Gyás, és para vagyok h mennyiből kell majd élnünk.

2009. jan. 13. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!