Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Visszamentem dolgozni, és...

Visszamentem dolgozni, és újra terhes vagyok?

Figyelt kérdés

5 hónapja mentem vissza dolgozni, az volt a terv, hogy minimum 2 évet dolgozok és utána szeretnénk második gyereket. Amikor visszamentem, a munkahelyemen is ezt kommunikáltam. Most úgy néz ki mégis besikerült a baba, tudom, ne is mondjátok, felelőtlenek vagyunk, jobban kellett volna védekeznünk, de ki gondolta, hogy ha az első olyan nehezen jött össze, most a második véletlenül egy alkalomból becsúszik.

A munkahelyen ezt hogy érdemes kommunikálni? Érdemes elkezdeni magyarázkodni, hogy véletlenül csúszott be, és nem így terveztük, vagy ebből már akkor se lehet jól kijönni? Úgy fog tűnni mintha direkt így terveztük volna?

Járt valaki már ilyen helyzetben? Hogy fogadta a munkáltató?

tegnap 21:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Ha abban a korban, helyzetben vagy, hogy sejthető, hogy akartok még gyereket, akkor hiába mondtál 2 évet a visszatéréskor, vannak, akik akkor se hitték el. Most már kész tények mellett ne magyarázkodj, csak a főnöknek jelezd, hogy a terveiddel ellentétben most összejött a baba és megtartjátok. A kétkedőknek mondhatsz bármit, nem fognak hinni neked, de nem is számít. Dolgozz, amíg tudsz és szeretsz, és vigyázz magadra és a babára.
tegnap 21:43
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
Sajnálom, hogy olyan rossz helyen dolgozol, hogy ezek a kérdések vannak a fejedben.
tegnap 21:43
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Én nem magyarázkódtam hasonló helyzetben, nem akartam ,,illetéktelenek" orrára kötni a védekezési szokásainkat, illetve hogy gyermekem nem tervezett baba. Annyit mondtam, hogy az eredeti tervvel szemben most érkezik a baba, remélem nem okozom gondot azzal, hogy a közeljövőben kell megoldani a helyettesítesemet.
tegnap 21:45
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

A munkáltató hogy fogadja: őszintén, az kit érdekel? Ahhoz meg főleg semmi köze, hogy "véletlenül csúszott be".

Közlöd a főnivel, hogy terhes vagy így, nyíltan, világosan és ennyi.

A többi nem a te problémád, aztán dolgozol, amíg tudsz, mert nem bocsáthatnak el.

De el ne kezdj magyarázkodni, vagy bármi. Dehogyis.

tegnap 21:45
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szülés után maradt hasam és azt hitték, hogy eleve terhesen mentem vissza, majd pár nap vagy hét után elmegyek táppénzre és újra eltűnök. Fél év alatt kezdett alábbhagyni a pletyka meg a bámulás és akkor kaptam azt a hírt, hogy nem lehet újabb baba. Dolgoztam, ott voltam mindig, kezdtek hinni nekem, aztán egy év múlva lettem terhes és akkor bejelentettem 3 hónaposan. Akkor már senkit nem érdekelt.
tegnap 21:47
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Igazatok van, nem kellene hogy mások véleménye érdekeljen, sajnos ilyen megfelelési kényszeres vagyok minden területen, igyekszem ezen dolgozni.

A másik problémám, hogy szeretem a munkám és a kollégáimat. A főnök viszont nagyon hangulatember, neki a bizalmát egyszer lehet eljátszani. Engem eddig kedvelt, de szerintem ezzel most eljátszottam az esélyemet, hogy a második baba után ide újra visszavegyen.

tegnap 21:57
 7/14 anonim ***** válasza:
54%
Így nem lehet gyereket nevelni, ahogyan te most élsz. Remélem a "dolgozol rajta" azt jelenti, hogy hosszútávú önismeretbe, pszichoterápiába vágtál bele.
tegnap 21:59
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezen majd akkor aggódj, ha itt lesz.

A családtervezést ne egy munkáltatóhoz, egy hangulatemberhez igazítsd.

Biztos nem magyarazkodnék, főleg nem azzal takaróznék, hogy besikerult. Ehhez semmi köze.

tegnap 22:02
 9/14 anonim ***** válasza:
57%

"de ki gondolta, hogy ha az első olyan nehezen jött össze, most a második véletlenül egy alkalomból becsúszik"

Az, igen...

tegnap 22:05
 10/14 anonim ***** válasza:
77%

Még legalább 2 hónapig amire bejelented, szépen dolgozol amíg tudsz, aztán annyira nem is leszel távol attól a 2 évtől, amit ígértél :)

Ha minden rendben lesz több, mint egy évet fogsz dolgozni. Ha tervezett lett volna se várhatta volna senki, hogy a 25.000 Ft-os gyessel legyél otthon több, mint egy évig csak azért, mert várod, hogy mikor leszel újra terhes... A 25-40 közötti nőknél ezzel számolnia kell minden munkáltatónak, hogy szülnek.

tegnap 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!