Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen életkörülmény az, amit...

Milyen életkörülmény az, amit mai szülőnek mindenképp meg kell, hogy adjon a gyerek(ei)nek?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz bocsi.

Minap több emberrel szóváltásba keveredetem és úgy jött le én vagyok a sz@r.

Kajákról beszéltünk mit eszik a gyerek... Én bevallottam ha kérik a gyerekek csomagolok nekik, de alapvetően suliba esznek. Nem is rozs ott a kaja, mert kistermelőktől szereznek be mindent és a helyi konyhán főzik. Erre kiakadtak hogy etethetem silány sulimenzával, miért nem csomagolok nekik rendes kaját minden nap.

Mitől jobb a tescóban vásárolt szalámis kenyér mint a sulis főtt kaja? Volt aki kimondta a gyereke reggelije kb 1500, ebéd 2000 be kerül naponta. Ez csak a suliba. Tehát havi 70 minimum. De inkább 100 mert hétvégén is jár pékségbe.

Nem mondom én nem megyek el néha néha pékségbe, és hozok haza pék süteményt mert az hazugság lenne. De ha így gondolkodnék nekem a három gyerek havi háromszázba lenne csak a kaja. Én is szeretnék enni meg az anyjuk is egy felnőtt többet eszik. De legyen az is csak 100-100 tartunk hogy félmillió csak a kajára. És akkor ott van még a lakás hitel legyen csak 150 átlagos hitel. Az már 650 és még nem ruházkodtunk. Ami szintén egy másik téma volt. Nem érzem-e égőnek hogy a gyerekeim kínaiban vásárolt ruhákban járnak. Hagyjál már meg nekik a tiszteletet hogy vegyek nekik normális göncöket 30-40 ezer forintért. Ok... Minden hónapban kaphatnak, de nem vagyok a drága holmik híve hisz hamar kinövik, elszakítják. De vegyek csak mindegyiknek egy egy ruhát30-30 ftért. Szóval havi 750 nél járunk...

Másik amivel nem lettem díjjazva, a telefon kérdése. Van nekik. Dehogy mért csak egy alap 70 ezres telefon, mikor énis megveszem magamnak a drága telefont. Igazán megérdemlik az ájfont... 300/darab. Oke.. részletre veszem 2 év alatt akkor is havi +40 a 3 telefon. Amúgy nekem is 100 ezres a telefonom. + Az előfizetés mert részletre csak úgy adják +40 Szóval az már 830/ hó... És arra már ki se térek nem autóztam az üzemagyag nekem 50 pedig 5 literes fogyaszasa van.

Az már 880. Meg vehetnék a gyerekeimre való tekintettel biztonságos autót, ne abba a szar 24 éves kocsiba ültessem őket. Ami melleleg hitelmentes és fillérekből javítható.

Legyen az is csak havi 100..

Lassan 1 milliónál vagyunk és még semmi apróságot nem számoltam, hogy pl mosópor, rezsi, fát kell venni...

Tényleg csak én vagyok oly balfasz, hogy vidéken ezeket nem tudom megadni?

Tényleg ez a minimum mit meg kell adni a gyereknek? Mondjuk lehet hogy nem is akarom. Hogy tanilulna meg a gyerek, hogy semmi nincs ingyen?

Most csak egy telefont adjunk hisz azért szülted...

Aztán tegyé alá autót hisz a te gyereked, aztá lehet má beledöglesz de tegyé alájuk házat is! Hogy gondolom hogy nem így akarom elindítani az életbe őket. Szép gondolat, de tényleg arra neveljem bari kell, majd anyuci apuci megveszi amíg élnek pénzelnek?

Én látom rosszul, vagy halahol igazam is van?

ma 17:37
A kérdező szavazást indított:
Meg kell tudd venni ezeket, minek vállaltál gyereket.
Add meg mit tudsz, de túlzásokba ne essünk
Örüljön hogy van tiszta ruhája, meleg ennivalója. Sok gyerek örülne ennek is.
17 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Amit meg KELL adni az a minimum; étel, ruházat, lakhatas, folyóvíz, villany, felszerelés az iskolaba. Ezen felül minden más "extra".

Ha a gyerek meg van elégedve a menzaval, akkor az tökéletes, ha nem szereti, akkor meg kell talalni, ami neki jó. Apám anno miután elvaltak anyámmal azon agonizalt, hogy miért nem eszem a teliszalamit -utáltam- miért ad anyám száraz kenyerhejat meg tv paprikát- az volt a kedvenc uzsonnára.

Telefont totál értelmetlen dragat venni egy gyereknek, a többség úgy sem tud rá vigyázni és kihasznalni se tudja

ma 17:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kaja: ha a gyerek _többnyire_ megeszi és nem az van, hogy minden nap éhesen megy haza, akkor tök jó, egye azt nyugodtan. Lehet néha egy-egy napra "hazait" adni neki, de - azzal együtt, hogy az iskolai menza minden reformpróbálkozás ellenére általában azért nem az egészséges étkezés csúcskategóriája - nem jobb minden nap egy szalámis vagy sonkás szendvics a változatos meleg étel helyett.

Azt a pénzt lehet a többi, otthon adott/főzött/vett vagy tízóraiként stb. vitt ételekre fordítani, hogy azok egészségesek, amennyire legyen magas minőségűek, változatosak legyenek. Vagy pl. olyasmire, hogy egyszer-egyszer be lehessen ülni családilag/a gyerekkel mekibe, pizzázni, ha programra megyünk étterembe stb.

Telefon, ruha, kiegészítők, tancuccok, táska, cipő stb. - bár általában lehetetlen teljesen kizárni kistini kortól a kortársak nyomását, hogy mi a "menő", és szerintem amennyit lehet engedni is kell ebben, mert az sem jó, ha ő mindenből kimarad (már amennyi belefér anyagilag), de - bár megengedhetnénk - teljes ostobaságnak tartom, hogy legyen a meglévő 5 nadrágja mellé még egy 6., csak mert az megtetszett neki/xy-nak is olyan van/menő stb. Telefon pláne - telefonálásra, sms küldésre, később csetelésre van, tiniként hogy rá tudjon nézni FB-ra, vagy hogy hol van a legközelebbi Meki, milyen filmet játszanak a plázában, tudomisén, de abszolút felesleges többszázezres csilivili készülék.

Kicsi kortól lehet tanítgatni a gyereket a pénz értékére, zsebpénzt adni, kaphat azt rokonoktól stb., tanulja meg, hogy ha vmi extra dologra vágyik, arra gyűjtögetni kell stb.

Élmények, együtt töltött idő, programok, nyaralás stb. - szerintem ezekre érdemes inkább több pénzt költeni, nekünk legalábbis a férjemmel ez a prioritás és remélhetőleg sikerül is majd ezt átadni a gyereknek.

ma 18:13
 3/9 anonim ***** válasza:
48%

Az egyedüli, amin kicsit fennakadtam, az a 24 éves autó. Mondjuk én ott úgy gondolkodom, hogy akkor legyen "csak" 2 gyerek, de ne kelljen 24 éves autóval járni. Nem kell új autó, sőt, de egy biztonságosabb, modernebb, kényelmesebb használt autó, főleg vidéken az én prioritás-listámon eléggé elöl van.

A másik a "kínai" ruha kérdése. Ott én inkább a használt ruha vonalra szavazok, Vinted, Remix, Háda és hasonló boltok - MÁRKÁS holmikat lehet venni, sokszor még a címke is rajta, tehát nem is használt valójában, tehát a gyerek sem érzi, hogy "vacak no name" kínaiban jár, ugyanakkor azzal is egyetértek, hogy nem adnék 20 ezret egy gyerekpulcsira (sajátomra sem, még mielőtt), mert rá van nyomtatva egy logó (és itt nálam elég erősen bejátszik a környezetvédelem, ökológiai lábnyom csökkentés kérdése is).

A cipő kivétel, arra szívesebben adok ki több pénzt, mert egy rossz minőségű cipő nagy kárt tud tenni a lábban és az kihat mindenre (térd, csípő, gerinc), ez gyerekeknél még fontosabb, mint felnőtt korban, de ott is a minőség a fontos, nem a márka (na tudom, erről győzzél meg egy tinédzsert...)

2-es voltam

ma 18:21
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, a mi gyerekeink is be vannak fizetve ebédre, de tízórait csomagol nekik a feleségem: gyümölcsöt, szendvicset, műzlit. Szerintem túl sokat is, sokszor hoznak haza belőle és uzsonnára eszik meg. Az ebéd az iskolában gyerekenként 30e Ft körül van.

Telefonja egyiknek sincs, a nagyobbik most ötödikes. Úgy gondolom, mikor a középiskolát kezdik, majd akkor kapnak, természetesen olcsót.

A nagy különbség köztünk nem ez.

Hanem az, hogy ha nekem valaki belepofázna abba, hogy miért nincs telefonja a gyerekemnek vagy miért csak olcsó van, meg ehhez hasonlók, azt ott visszkézből képen törölném. Aztán egy életre megtanulná, hogy mihez van köze és mihez nincs.

De valahogy én nem is megyek bele ilyen témákba felvágós ismerősökkel, úgyhogy konfliktus sincs.

ma 18:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, ami alap: külön szoba 10 éves kor felett, normális, tiszta ruha (használtan akár új állapotú), egeszséges étkezés.
ma 18:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazat megvallva van mellette egy jóval fiatalabb alfa is, de nem szeretjük, ezért sokat áll. Ez a citroen meg olcsón fenntartható, kényelmes. Nekünk nem presztízs, hanem közlekedő edény
ma 18:31
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
Legújabb iphone, lv és gucci ruházat, 5 nyelven tanító magán iskola, drága sportok, mint lovaglás, síelés, golf, minden hétvégén éttermezés, évente 4-5 külföldi út, külön fürdőszobás, drága bútorokkal berendezett szoba…. Ehh, de ez alap, nem? :D
ma 18:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ebben mérem a "mindent megadok"-ot.

Nem zabagépek a gyerekeim és elég nekik a menza. Csak vészkaja van a tàskában és kéthetente egyszer nyúl hozzá a nagy (a kicsi ovis).

Telefonjuk nincs, iPhone nem is lesz. A cégesem az, utálom. Saját Xiaomi és 100 alatti, sokkal jobb.

Ruha: nem turi, nem kínai, de nem is 30/ruha. HM, cunda, next, sinsay. Nem panaszkodnak, tetszik nekik.

Cipő sok, de nem azért mert divatmárka, hanem mert jó.

Könyvek, programok, fejlesztés, különóra, versenyek, orvosi költségek (szemüveg, fogszabályozás...), nyaralás, minőségi étel otthonra..ami sok, de erre nem sajnálom a pénzt.

3 gyerekre szerintem bőven el tudnék milliót költeni anélkül, hogy külső szemlélő számára soknak tűnne, mert nem rongyrázásra költünk. Kocsink sincs.

ma 18:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, te belül bizonytalan vagy a saját értékedben, megfelelőségedben, vagy az értékrendedben? Mert ha nem, akkor nem értem, hogy merült fel a kérdés.
ma 19:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!