Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért bántja magát a kisfiam?

Miért bántja magát a kisfiam?

Figyelt kérdés

Jelenleg 20 hónapos a kisfiam. Egy ideje, ha valami olyat csinál, amit nem szabad és rászólok, valamilyen módon fájdalmat okoz saját magának. Eddig "csak" annyit csinált, hogy amikor rászóltam, leguggolt és a 2 tenyerét a földhöz csapta, aztán jött sírva a tenyerét mutatva. Az utóbbi pár hétben viszont ezt elhagyta, aminek örültem is, aztán elkezdett egy még rosszabb szokást. Leguggol és a földbe veri a fejét. Ez egészen addig fajult, hogy már nem csak akkor csinálja, ha rá szólok valami miatt. Egyik este épp az ölemben ült és építőkockáztunk, amikor felállt és pár lépéssel odébb, sírva elkezdte ezt a butaságot. Alig tudtam megnyugtatni. Miért csinálhatja ezt? Mi ilyenkor a legjobb, amit tehetek?

Próbáltam kitalálni, miért csinálja, talán fáj valamilye, de eddig még nem sikerült megtalálnom az okot. Játszom vele szinte egész nap, igyekszem a házimunkába bevonni, hogy ne legyen egyedül addig sem. Persze szokott mesét is nézni, de semmi ilyesmi "erőszakos" dolog nincs azokban, amiket néz.

Próbáltam figyelmen kívűl hagyni, vigasztalni is utána, egyik sem bizonyult hatásosnak. Mit teheketek ilyenkor?

#Bantja
tegnap 16:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is csinálta. A figyelemért mert látta mindenki őrá néz vendégségbe is ha a fejét a parkettába veri.
tegnap 20:02
 12/13 anonim ***** válasza:
68%

Nekem bevált hogy nem fordítok nagy figyelmet rá, hanem megakadályozom. Mondom neki hogy ne okozz fájdalmat magadnak. Üss bele a párnába, matracba, azt lehet. (Nálunk a csapkodás, harapás van)

Így többnyire megérti.

tegnap 20:43
 13/13 anonim ***** válasza:
75%

Ja meg azt is mondom hogy látom dühös/ideges vagy, de ne okozz....

Hogy tudja társítani az érzelmeket.

tegnap 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!