Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lassan két évesen mar "ciki"...

Lassan két évesen mar "ciki" a babakocsis séta?

Figyelt kérdés

Idezojel,mert nyilván ha nekünk jó senkinek semmi köze hozzá,de valahogy fel kellett tennem a kérdést, és jobb most nem jutott eszembe.

Aludni sosem aludt benne,de imád nézelődni. Most lesz két éves márciusban. Kis településen élünk,ahol semmi nincs. Sokszor az a program hogy a környék pár utcáján tologatom fel le ő meg nezeget. Megkaptam már páraktól,hogy nincs ennek a gyereknek lába?Tudom,senkinek semmi köze hozzá,és ha nekünk ez jó,miért ne,de kíváncsi lennék,van e másnál is akinek az ennyi idős gyereke még igényli a babakocsit?

UI: ha néha máshová megyünk,ott nincs el babakocsiban,akkor mászkálni szeret. De valamiért ez a faluban le fel korzozunk dolgot imádja. Mutogat is a babakocsirat sokszor,hogy menjünk. Néha sétálunk is csak úgy,de azt nem élvezi annyira. Egyébként imád futni,szaladni.

Ui2: elképzelheto hogy mire betölti a kettőt már ez sem fogja érdekelni,az elmúlt pár hónapban,hétben is rengeteget fejlődött sok mindneben.De most 23 hónaposan még ez van.

ma 10:16
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
94%
Dehogy ciki, számomra 3 éves korig oké, utána furcsa. Német barátnőm 4-5 éves gyerekének vett új babakocsit, na azon már néztem egyet. De náluk meg ez a szokás, Pesten is látok ilyen nagy gyereket babakocsiban, mindig külföldiek.
ma 10:24
 2/23 anonim ***** válasza:
12%
szerintem kamaszkorig tök okés, engem is elvittek minden délután, kimondottan élveztem és nem lettem defektes
ma 10:39
 3/23 anonim ***** válasza:
70%

Beszolni nekem nem szoltak be, de szoktam en is ezt erezni, ahogy ranezek a fiamra, hogy basszus, mar olyan nagy a babakocsihoz. :D

2 honap mulva lesz 2 eves es 90 centi magas, talan ezert, mert picit azert magasabb.

De most mit tudok tenni, vagy setal kint vagy nem. Es ha nem, akkor cipelnem kell, amit meg mar nem birok, foleg hogy tolunk meg a legkozelebbi jatszoter is 25 perc seta, csak oda.

Es o meg amugy alszik is benne, ha ugy jon ki a lepes, hogy pont a delutani alvas elott maszkalgatunk.

ma 10:44
 4/23 anonim ***** válasza:
18%
1 évesen triciklit használtunk utána kismotort, 2 évesen futobicózott. Én mindig elkepedek hogy ekkora gyereket miért tologatnak. Környezetemben akik így csinálták mint te, még 5 évesen is jajj nem bír annyit sétálni, elfárad, kicsi még. Enyémmel meg kilométereket lehet sétálni nyuglodes nélkül.
ma 10:55
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Magyarorszagon mindig mindenki massal van elfoglalva, miert erdekel masok velemenye?

En vilagvarosban lakom, 4 eves korig siman mindenki hasznalja a babakocsit, de itt azert oras tavolsagok vannak. Ertelemszeruen Kukutyinfalvan a jatszotertol a panelig nem viszi az ember a babkocsit, de ha tavolsagra kell menni, miert ne ?

Meg azon rohogok mikor a babakocsiellenes nok beujitanak a triciklivel, amiben totalisan pont ugyanugy toljak a gyereket , csak meg raadasul kenyelmetlen is neki !

ma 10:56
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

2 éves kislányom van szeretem a babakocsit mert sétálni lusta kocsiba meg elvan. Ha elmegyúnk helyben sétálni akkor viszem a kismotor is higy ha akar akkor azzal jön.

Ha a tesóert megyünk is jó mert míg várunk ő ücsörög és nem futkos el a nagyvilágba.

ma 11:02
 7/23 anonim ***** válasza:
50%

Hát, ha senkinek semmi köze hozzá, akkor a kérdés is elég értelmetlen.

De akkor tessék, itt a lepontozni való válaszom: szerintem tök egészségtelen. Már csak azért is kell neki a séta, mert van mozgásigénye, nem is kevés, ráadásul most fejlődik a csontozata, éppen ilyenkor konzerválódik a lúdtalp (ez ugye ebben a korban fiziológiás), a helytelen tartások egy része is már ekkorra visszavezethető, ha nem volt megfelelően terhelve. Minél később tanul meg rendesen menni, annál inkább nagyobb eséllyel lesznek ortopédiai gondjai, ilyenekből lesznek azok az emberek, akik a saját lábukban elesnek, meg nem lehet velük 200 métert sétálni, mert már annyit sem bír. Ezek fiziológiai tények. Pláne kisvárosban, ahol eleve nincsenek is távolságok, nem is értem, hogy miért nem lehet erőltetni azt a sétát. Mert akkor legalább mennél el tömközzel Wekerle telepről Hűvösvölgyig, arra azt mondom, hogy az tényleg sok egy kisgyerekkel babakocsi nélkül, de így?

De, mint írtad, senkinek semmi köze hozzá. Magamban ezt gondolom, nyíltan sosem mondanám meg, ha nem kérdezel rá, mert semmi meglepőt, vagy újat nem írtam le, ezeket már csak józan paraszti észből is lehet tudni. Az én kisfiam másfél évesen használta utoljára a babakocsit, szintén kisváros, itt azért lehet szoktatni kicsi távolságokkal. Pedig minden nagymozgást, így beleértve a járást nagyon későn tanult meg. 5 km-t is le tud már sétálni, ismerkedik a kresszel (4 éves) érti és tudja, hogy hol szabad és hol nem átmenni, a táblák egy részével is tisztában van. Ehhez képest itt gyakorin vannak gyerekek, akiket 11 évesen nem lehet egyedül elengedni a 400 méterre lévő iskolába, mert 11 évesen nem tud átkelni egy lámpával ellátott zebrával rendelkező úttesten anélkül, hogy el ne üttetné magát. Hát erre sem tudok mit mondani.

ma 11:03
 8/23 anonim ***** válasza:
26%

Nem cikinek mondanám inkább nem jó. Sztem fontos hogy egy gyerek mozogjon, felfedezzen kint is. Ezt egy babakocsiban nem tudja megtenni. Értem ezt arra ha vlk csak abba teszi. De ha mondjuk heti egyszer kétszer azzal mennek bevásárolni(egyéb ügy) mert sokkal könnyebb az megint más kategória.

Ennek ellenére nem szólnék be, maximum ha témába előjönne elmondanám H én hogy gondolom, valószínűleg te is, és ennyi.

Na meg írod hogy sokat mozog, megy. Lehet csak a falu unalmas már ilyen szempontból.

Egyébként ez lehet neki egy kis relaxáció is.

ma 11:08
 9/23 anonim ***** válasza:

Nem ciki, ameddig nektek jó, addig miért ne? Persze mindig fogsz találkozni ítélkező tekintetekkel vagy beszólásokkal.

Én ugyan elraktam a babakocsit, ahogy megtanult járni. Viszont mondjuk kismotorozni nem szeret, pedig próbáltam neki több fajtát. Emiatt meg én kaptam már beszólást, hogy "illene" a kismotor 2 évesen.

Kilépni nem lehet úgy a házból, hogy egy idős néni ne kezdene el sipárogni, hogy megfázik a gyerek (igen, nyáron is volt ilyen).

Az emberek úgy érzik, hogy amit ők csinálnak az a példakövető, mindenki más sz*rul éli az életét. Nekem is megvan dolgokról a véleményem, de kéretlenül minek mondjam??

ma 11:10
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom vállra ennyi idős volt kb mikor pont ugyanitt feltettem egy kérdést erről. :D en is azt éreztem hogy a 2 éves kor a vízválasztó kb a babakocsizásban nálam. Nekem már valahogy kellemetlen volt egy közel 2 éves gyereket tologatni. Ráadásul plusz fárasztás neki a séta.

Nálunk 2 évesen volt végülis utoljára babakocsi, bár a kisasszony felől még lehetett volna :D. Én szüntették meg végül a tologatást mert már engem zavart hogy keveset sétált a gyerek. Volt egy triciklink is de azt csak párszor használtuk. Maradt a motor és a futó bicikli. Végülis nem bántam meg hogy kicsit “erőltetve” de abbahagytuk a babakocsizast. Szépen megtanult közlekedni, többet mozgott, és mostanra (3 múlt) már normálisan lehet vele sétálni. Nem mondom hogy kilométereket de azért már elég sokat bír, és nem kéretőzik fel stb. :)

ma 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!