Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érdekelne a véleményetek....

Érdekelne a véleményetek. Szerintetek egy 1 éves gyereknél működhetne, hogy az apánál van egy hetet a másik héten meg velem ? Az apja nagyon ezt szeretné, több időt szeretne eltölteni a gyerekével. De szerintem ez egy 1 éves gyereknék még sok

Figyelt kérdés

febr. 19. 21:27
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
80%
Örökké hálás leszek, hogy a szüleim mindig figyelembe vették, amit mondok, és amikor szóltam, mennyire rossz ez nekem, megbeszélték és abbahagyták ezt a baromságot.
tegnapelőtt 05:22
 12/45 anonim ***** válasza:
59%

Egy ismerősömnél így volt a kislány, igaz már 10-12 év körül volt. Azóta már felnőtt, huszonéves. Egy hét az anyjánál, egy hét az apjánál. Nagyon jól bevált, mind a két helyen megvolt a berendezett szobája, cuccai. A szülők között is normális a kapcsolat, segítik egymást ahol tudják.

Egy másik ismerősömnek a fia is így volt, heti váltásban. 8 év körüli. Kész kazasztrófa volt, neveletlen, kezelhetetlen kölyök. Hetente cuccolták egy bőröndbe, szatyrokba pakolva a dolgait, szörnyű volt. A két szülő marta egymást és a gyereket is a másik ellen nevelték.

Összességébe azt mondanám, hogy egy egyéves gyerek gyorsan alkalmazkodik. Ha ebben nő fel, ez a természetes, akár jó is lehet. De ez a szülőkön múlik, normálisan megbeszélve, segítve egymást. És ne licitáljanak egymásra, hogy ki enged meg többet, ki vesz több ajándékot. A nevelési szabályok egyenlőek legyenek mindkét helyen.

tegnapelőtt 05:36
 13/45 anonim ***** válasza:
60%
12, nincs olyan, hogy mimdenhol minden van. Amikor kellene a házihoz egy könyv, egy régebbi füzeted, egy dolgozathoz valami, és az a másiknál van... 12 voltam, nem volt jó.
tegnapelőtt 06:42
 14/45 anonim ***** válasza:
81%

Igen, elmeletben működhet. Olyan kicsi még, hogy simán ehhez a helyzethez szokik hozzá.

Gyakorlatilag hogyan tervezitek megoldani? Senki enm fog dolgozni, amíg a gyerek bölcsődei vagy óvodás nem lesz? Gyes/gyed csak egyik szülőnek járhat.

tegnapelőtt 06:54
 15/45 anonim ***** válasza:
37%

"nincs olyan, hogy mimdenhol minden van."

Miert ne lenne? Sogoromeknal 3 gyerek volt, mindháromnak pont ugyanaz volt az apjanal is, mint ami az anyjanal. Hameg épp az a füzet kellene, ami q másik szulonel van, el lehet menni érte. Nem agysebeszet ám

tegnapelőtt 06:56
 16/45 anonim ***** válasza:
68%
15, próbáld ki, csak egy hétig, hogy nem mész haza, máshoz mész, mekkora kedved lesz elmenni este valamiért, amire szükséged van. Ráadásul amíg a szülő haza nem ér a munkából, ott ülsz és várod, hogy nekiállhass tanulni, de nem tudsz. bírom, mikor olyan beszél valamiről, aki az életben nem csinálta.
tegnapelőtt 07:08
 17/45 anonim ***** válasza:
68%

16

Miert mennék máshoz? Haza mennék, hiszen mindkét szülőnél otthon vagyok.

"Ráadásul amíg a szülő haza nem ér a munkából, ott ülsz és várod, hogy nekiállhass tanulni, de nem tudsz."

Ez meg itt totál értelmetlen. Miért kellene varnom? Fogom a cuccot és vissza megyek vele ahhoz a szulohoz, akinél akkor épp lakom. Igaz, ehhez kell két értelmes szülő és értelmes gyerek(ek). Nálatok ezek szerint ez nem volt még.

Nem én voltam így, a sogorom és a három gyereke. Mindhárom boldog volt így, mind azt mondja, ha szóba kerül, hogy ugyanígy csinálnák.

tegnapelőtt 07:23
 18/45 anonim ***** válasza:
70%

Több olyat ismerek, akinek működik/ müködött (nálunk is) és több olyat is, akinél nem.

Pl a szomszédomban úgy van, hogy a gyerek fixen itt van és egyik héten az anyja másik héten az apja jön "haza".

tegnapelőtt 07:33
 19/45 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem gyerek szempontjából ez a kétlaki élet a legrosszabb verzió. Szerencsétlennek nincs EGY otthona, egy biztos pont, ahova kötődik. Hetente cuccolhat egyik szülőtől a másikhoz.

Több ilyen ismerősöm van, mindenhol komoly gondok lettek a gyerekekkel, pszichológus kezeli őket, pedig a szülők teljesen normálisak, együttműködőek.

tegnapelőtt 08:20
 20/45 anonim ***** válasza:
67%

Én 9 éves koromtól voltam váltott felügyeletben, én nagyon szerettem. Addig nagyon hiányzott apu, örültem, hogy többet tudok vele lenni.

Én amúgy élveztem azt is, hogy 2 lakásban van 2 szobám más-más játékokkal, ruhákkal.

Az összes tankönyvem, füzetem vittem magammal vasárnap a másik szülőhöz.

Azért az elég ritka, hogy épp egy hónapok óta nem használt vagy betelt füzet kell hirtelen.

Lehet ezt normálisan csinálni. Nekem megvolt mindenem mindkét helyen. Szuper a kapcsolat mindkét szülőmmel mai napig, pedig 7 éves koromban váltak.

Mondjuk én várnék ezzel még kicsit nagyobb lesz a gyerek, mondjuk kisovis.

tegnapelőtt 08:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!