Manapság divatos lett későn szülni?

Nem "divat", de pl két, negyvenes ismerősöm 36 évesen jött rá, hogy ja, mégis akar gyereket.
De úgy, hogy előtte sohasem akartak, aztán beütött náluk valami hormonos kapuzárási cucc.
Persze, a gyerek nem jött azonnal, egyiküknek lombikkal lett meg 42 éves korában, a másiknak természetes úton.

Nobel díjas hogy szaporodni kelljen?🤣🤣🤣🤣 ezt se olvastam még. Azért lett gyerekem,mert szerettem volna,semmi nem volt mögötte hogy tovább vigyem a génem stb. csak valahogy vágytam rá, de sajnos csak 36 évesen sikerült nehéz eset lett így csak 4 év után 40 évesen jön a második mert kellett egy kis szünet.
Azzal nincs baj ha valaki nem akar gyereket,de fölösleges ezt hangoztatni...

"Azért születtem, hogy megvalósítsam önmagam."
Neeeem, öcsibogyó. Azért születtél, mert a te szüleid nem voltak ilyen önző disznók, mint te vagy.

Valóban kitolódott már ez a kor, de szerintem ebbe nagyon sok minden szerepet játszik.
Férfiak sem úgy állnak hozzá, hogy ahogy van egy normális kapcsolatuk, hogy megállapodnának, vagyis kevés az ilyen.
Ők előszőr élni akarnak, vagy jön a kapuzárási pánik, de nőknél is gyakori ez az érzés.
Vagy vannak akik először megszeretnék teremteni az anyagi biztonságot és otthont, ami manapság egyre nehezebb.
A szüleim ideében 20 évesen szültek az anyukák, de köreimben szinte mind el is vált, már mással van. Inkább az a ritka, ha még azóta is együtt vannak mint a szüleim.
Én 30 vagyok, és 27 éves koromig nem találtam meg az igazit, és nem éreztem hogy szívesen szülnék az exeimnek. Most mentem férjhez, és költöztünk be a saját otthonunkba, most már valóban babát tervezünk és szeretnénk is.
20 éves vagy, még fiatal, lehet majd ha megtalálod az igazit, és idősebb leszel, megváltozik a véleményed. De az is lehet, hogy nem. Majd az idő eldönti :)

Nekem például 41 éves koromig nem lett gyermekem. Nem estem teherbe. Nem derült ki, hogy miért.
41 éves koromban pedig egyszer csak várandós lettem.
A szülésnél minden rendben ment.

Van 1-2 ismerősöm, akik még 20 évesen el sem tudták képzelni az életüket gyerekkel, mert karriert akartak építeni, bulizni, nem találtak megfelelő társat maguknak, nem szerették a gyerekeket, stb.
A nagy részüknek lett 40 éves korukra gyermekük. Változott az életük, változtak ők is.

Ha magasabb az anya életkora, általában felelősségteljesebben tudja nevelni a gyermekét. Persze tisztelet a kivételnek.
Viszont fokozottabban fennáll a veszély, hogy nem egészséges gyermeket hoz a világra az idősebb nő.
Bízzuk mindenki józan belátására, hogy mikor vállal gyermeket. Ő tudja legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!