A gyerekednek engeded a babakötvényt 18 évesen elkölteni bármire?
Egyrészt, ha elmúlt 18, mem kell az engedelyed hozza.
Masrészt, a babakötvényre tett pénz olyan szinten elinflálodik, hogy úgyse lenne eleg eletkezdesre
És hogy szeretnéd megakadályozni? Valami jófajta zsarolással, mint az "amíg az én kenyeremet eszed..."?
Én is korainak tartom a 18 éves kort, mert a legtöbben még nem elég felelősségteljesek olyankor, simán elbulizzák. De van rá 18éved, hogy megtanítsd, hogy álljon a pénzhez. Ha addig szegényesen éltetek és televan sóvárgással, semmi pénzügyi kultúrája, akkor nyilván első dolga lesz kielégíteni a vágyait.
Ha meg nem tetszik, gyűjts máshol, ne az ő nevére és akkor adod oda, amikor akarod. Vagy eleve te fordítod arra, amire szerinted kell.
En nem mondom a gyereknek, hogy gyujtok neki, csak majd ha aktualis lesz.
Elsosorban lakast szeretnenk neki belole venni valahogy, de nyilvan nem tudom mi lesz 20-25 ev mulva, most meg 2 eves sincs.
Persze abba nem szolnek bele, hogy hol es milyen lakasban szeretne elni, abszolut az o dontese, de en erre szannam azt a penzt. Aztan majd kiderul hogy lesz.
Sok beleszólásunk hivatalosan nem lesz, mert az ő "kezébe nyomják" 18 évesen.
Sokat számít a nevelés, de a gyerek természete is, na meg hogy mikor lesz érett. 18 évesen nem tudom, mennyire lesznek képesek a mieink felelősségteljesen bánni a pénzzel, úgyhogy olyan nagyságrendű összeget raktunk a számlájukra, amibe mondjuk egy jogosítvány vagy albérlet+kaució kaliberű dolog ma kerül. Ha elkölti, persze fájni fog, mert nem vagyunk gazdagok, de tanulópénz. A maradékot máshogy tesszük félre nekik, afelett mi rendelkezünk. Ami még gondom a babakötvénnyel, hogy nagyon kötött: 18 éves kora előtt nem lehet hozzáférni. Nem is tervezzük, hogy hozzányúlunk a gyerekeknek félretett pénzhez, de lehet olyan helyzet, amikor jobb lehet: például ha 18 éves koruk előtt van szükségük nagyobb összegre vagy ha olyan lehetőség jön, mondjuk olcsón lehet lakást venni (ha belegondolok, hogy bezuhantak az árak 2008 után és azóta hogy kilőttek).
"Valaki elengedi költeni minden értelmetlen hülyeségre."
És neked ehhez mi közöd is van...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!