Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fenntartások nélkül átvinnéd...

Fenntartások nélkül átvinnéd gyereked játszani egy ovistársához, akiknek nem modern a házuk/ berendezésük?

Figyelt kérdés
dec. 31. 09:52
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

Miért érdekel ki mit gondol a házatokról? Ha egy gyereket zavar, az a szülei miatt van. Olyan emberek meg nem kellenek sem a te, sem a gyereked életébe.

Plusz nincs miért szégyenkezned. Van házatok, újítgatjátok is. Hívjátok át nyugodtan a szülőket is, nekik elmondhatjátok, hogy ekkor meg akkor lesz felújítás...stb, ha annyira zavar titeket. De alapvetően erre sincs szükség. Mindenki úgy él, ahogy tud. Ne szégyenkezz emiatt.

dec. 31. 13:34
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

Mert nyilván, aki így ítélkezik jelenleg itt, ismeretlenül mások felett, egy számára teljesen indifferens témában; az makulátlanul tudja a gyermekét nevelni...

Nem kell itt a mártírt játszani. Akár te vagy az, aki nem vinné át, akár az, akihez szerinted nem viszik, ostoba vagy, ezen nincs mit szépíteni. Nyilván ha nem viszik hozzátok, fogalmuk sincs róla, milyen a lakás, ergo csak az lehet az ok, hogy inkább értelmes emberekkel barátkoznak.

dec. 31. 13:36
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam a válaszokat, lehet, hogy más már írta, de: te úgy engeded el a gyereket valakihez látogatóba, hogy előtte elmész felmérni a terepet, mennyire modern? Vagy képeket kérsz előre, hogy hova megy? Netalán amikor kíséred és látod, hogy hopp, ez kicsit régiesen van berendezve, akkor csókolom, mégis sarkon fordulsz és nem engeded oda? Mert nem tudom, mások hogy vannak vele, én nem tudom a lányaim csoporttársairól, hogy hogy néz ki a házuk. Nemhogy belülről, kívülről sem igazán. A szülőket nézem, igen, hogy normális legyen, de az is inkább a viselkedésre, megszólalása, stb alapján, nem a gucci táskát meg a modern frizurát meg a tudomisénmit figyelem. A gyerekeket leginkább nem érdekli egyáltalán, nekem meg nincs hozzá közöm, meg amúgy engem sem érdekel. Szóval igen, simán átengedném, ezen nem múlik. Hozzánk is hívtam szülinapozni nyáron a lányom barátnőit, pedig felújításban vagyunk, ilyen kis vegyes állapotok vannak nálunk még mindig, hogy az emeleti szobák kissé elavultak, régi fapadló meg láthatóan régi ablakok, stb, a konyha meg a fürdőszobák meg zsír újak, mert ugye azokkal kezdtük a felújítást, azon már túl vagyunk. A kert meg ne is kezdjek bele, nagyon gáz, mármint nem retkes meg nem putrilerakat, de azért nem egy szép, modern kert, inkább csak egy száraz fűcsomókkal beborított földdarab :D A gyerekek szívesen eljátszottak együtt, a felnőttek meg kaptak egy-két pohár bort, aztán már el is felejtették. Jól érezte magát mindenki, és ez nem a helyszínen múlik.
dec. 31. 13:49
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Hat, mi egy 180 eves polgari lakasban elunk, es ez sem modern, a butoraink 4 evesek, a konyha 10 eve volt felujitva, de a padlo regi, a csillarok is regig, az ajtok, ablakok is 1000 evesek, meg sem jutott eszembe soha, hogy emiatt ne hivjak at senkit sem.
dec. 31. 14:11
 35/43 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon sokfajta ember van, de a legtöbb normális és nem érdekelné az ilyesmi.

A gyerekem kis barátnője tegnap közölte egy kb 10 éves audiról, hogy ellopni sem érdemes és "ki ül bele olyanba?". Rajta ezek mellé használt ruha van, de a szülei erre sznobok, és átragadt a gyerekre is.

Mikor megmutattam a közös képeiket az anyámnak, a barátnőről csak jókat mesélve, közölte, hogy sajnálja a gyerekem, hogy kövér lánnyal barátkoznik, mert olyan nagy darab, sokkal nagyobb az enyémnél és más barátnő után kellene néznie, akivel "jobban néznek ki együtt". Fél év van köztük, a lány kb fél fejjel és 20 kilóval több nála, de nekem ez sosem jutott eszembe. Nyilván nem bírom az anyám személyiségét, egyébként a lány szüleit sem nagyon, de a lány nagyon rendes, a gyerekemnek meg elég sokfajta barátnője van. A legtöbb ember normális, de van sokféle kattant, egy vendégségben arról beszélgettek, hogy a kutyát megérzik szaglással az idegen bőrszínű embereket és ezért ugatnak rájuk, érzik a cigány/néger szagot és tudják, hogy vigyázni kell.

Tuti van, aki megszólna a lakásotok miatt, de ilyen emberekbe kicsi az esély, hogy bele fogtok futni. Engem nagyon nem érdekelne, de én is kicsit szégyellem, amikor mondjuk nincs megcsinálva rendesen a küszöb és két fém tartja a helyén, nincs lakkozva, vagy nálunk a rossz kialakítás miatt a mosógép "szennyvize" a kádba folyik, de ehhez le kellene verni az összes csempét, hogy változzon, ami mindig el van odázva.

Ismerősöm nemrég szólt be, hogy a barátjánál a csövek kívül vannak a falon és úgy nem tudja úgy feldíszíteni, hogy szép legyen, de amúgy semmi baja a régi bútorokkal meg ilyesmi..

Nemtudom, én úgy gondolom, hogy az ilyesmi a másik szégyene, aki ilyeneket gondol, de megértelek, rossz szégyellni azt, ahogy élünk, ha nekünk nem felel meg, csak épp nem volt lehetőség helyrehozni még. Az én gyerekemnek csak a közeli barátai voltak nálunk, a többiekkel kinti/más helyen lévő programot szervezünk direkt, vagy mi megyünk hozzájuk.

dec. 31. 15:11
 36/43 anonim ***** válasza:
16%
Együtt érzek a kérdezővel. Mi albérletben lakunk (épül a házunk) itteni kB 20 éves fenyő bútorok vannak, tipik 20 éves greslap mindenütt... Teljesen más az én elképzelésem, igényszintem.. De albi és inkább a sajátra gyűjtöttünk. Elég gazdag sznob részen lakunk, így mi sem hívunk át senkit. Majd a sajátba.
dec. 31. 15:15
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne vinném? Felszínes dolog ez alapján ítélkezni és képmutató is lennék, hiszen nálunk a nappali a nagymamám koloniál stílusú bútoraival van berendezve, mert nekünk ez tetszik :). Egyébként meg nem hiszem, hogy egy szülő átjön értékbecslést készíteni a bútoraitokról, mielőtt ha átengedné hozzátok a gyerekét, a kisebb gyerekeknek meg általában nem ez a legfontosabb. Nagykamaszból ismertem olyat, hogy látogatóba ment, megjegyzést tett egy házra és kiderült, hogy a barátja ott lakik, oda mennek. Mindkét félnek igen kínos volt. Na de annál a háznál a régi bútorok rontották a legkevésbé az összképet. Egyébként később ugyanúgy átjárt oda látogatóba az is, aki a megjegyzést tette.
dec. 31. 17:06
 38/43 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a válaszokat, talán volt valami más kiegészítő, de az eredeti kérdésre válaszolva:

Ha tiszta, és rendezett, nem veszélyes a gyerekekre nézve, akkor persze, simán. Nálunk a környéken inkább szegényebb családok élnek, az ovis fiamnak az egyik jóbarátja is egy fiú, akik szerény körülmények között élnek. De teljesen normálisak, tisztán tartanak mindent, csak nem a legújabb IKEA katalógusból vannak a bútorok. Ezt én nem látom gondnak egyáltalán.

dec. 31. 17:21
 39/43 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem csakis a rózsadombi gyerekkel barátkozzon a gyerek.
dec. 31. 19:43
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekkori legjobb barátnőmék két szobás "házban" aludtak; kinti wc, mert a szülőknek ennyire volt pénzük - és apránként lett angol wc, rendes fürszoba, de pl a lépcsőkorlát sohasem :D

Viszont apuka és anyuka is tök kedves ember volt, szerettem náluk lenni - és bennük fel sem merült, hogy szégyellniük kellene, miként élnek. Nem putrisok voltak, dehogyis, csak nem gazdagok. Hát aztán?

jan. 1. 14:58
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!