Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Barna hányás mitől lehet?

Barna hányás mitől lehet?

Figyelt kérdés
A fiam elkapott egy vírust. Reggel volt hajlandó enni egy kis csokit, utána semmit. Majd éjszaka egyszer hányt, de barnát. Ennyi idő elteltével lètezik, hogy a csoki színezte be?
dec. 13. 07:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lányom ahogy hányt sárgát hányt, a hányás előtti este fantát ivott.

Azt hányta ki.

Simán lehet a színe barna a csokitol.

dec. 13. 07:53
 2/9 anonim ***** válasza:
23%

Én a csokira tippelek, de megkérdeztem a chatGPT-t, hogy "gyerekorvosként" mit gondol:

lehetséges, hogy a csokoládé színezte be a hányadékot, különösen, ha a gyermek aznap nem evett mást, vagy csak minimális mennyiséget. A hányás színe gyakran tükrözi azt, amit a gyermek nem sokkal előtte elfogyasztott. Azonban néhány dolgot érdemes figyelembe venni:

Figyelj a tünetekre: Ha a gyermek jól van, nincs láza, nem hány többször, és nincsenek egyéb aggasztó tünetei (például aluszékonyság, hasi fájdalom, vagy vér a hányadékban), akkor valószínűleg nincs nagy baj.

Hidratálás: Ügyelj rá, hogy a gyermek megfelelően hidratált maradjon. Kínálj neki vizet vagy gyenge teát kis kortyokban, gyakran.

Egyéb jelek: Ha a hányadék nemcsak barna, hanem például sötétebb árnyalatú (szinte fekete), vagy vércsíkokat tartalmaz, azonnal fordulj orvoshoz, mert ezek komolyabb problémák jelei lehetnek.

Helyreállás: Ha a gyermek éber, játszik, és másnap már eszik, iszik, valószínűleg gyorsan rendbe fog jönni.

Amennyiben bármi aggasztót tapasztalsz, például ismétlődő hányás, rosszabbodó állapot, vagy a fent említett jelek, érdemes mielőbb konzultálni orvossal.

dec. 13. 07:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi nektek! Hát, lázas és sokat alszik, de ezt a vírusfertőzésnek tudom be. Tegnapelőtt reggelire is csokit evett egyébként. Légyszi, ne oktassatok ki, nem így szoktam nyilván, de szószerint semmit bem eszik a gyerek és örülök, ha valamit hajlandó és ezáltal lesz valami a gyomrában.
dec. 13. 08:28
 4/9 anonim ***** válasza:

#3 én is így vagyok, ha nem eszik a gyerek bármit amit ker odaadok neki, csakhogy valami legyen a gyomrában.

Nekem lányom nem akart inni sem, úgy kellett beleeroszakolnom a vizet, pedig már nem kicsi, hogy ne értené meg, hogy muszáj inni, fontos a folyadék

dec. 13. 08:48
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

A dédanyám állítólag barnát hányt halála előtt nem sokkal.

Elvileg nem egyedi eset, készül fel a szervezet a leállásra

dec. 13. 13:48
 6/9 anonim ***** válasza:
#5 te teljesen hülye idióta vagy?
dec. 13. 13:52
 7/9 anonim ***** válasza:
#6: Miért személyeskedsz? Az volt a kérdés, mitől lehet. Válaszoltam, ez is egy lehetőség
dec. 13. 14:10
 8/9 anonim ***** válasza:
#6 és muszáj volt ezt ideirnod egy aggódó anyukának?
dec. 13. 14:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Én ezen a válaszon elnevettem magam. 😃 Mára amúgy már jól lett, normális kaját is kért. Úgyhogy remélem, tényleg csak a csoki volt.
dec. 13. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!