Barna hányás mitől lehet?
Lányom ahogy hányt sárgát hányt, a hányás előtti este fantát ivott.
Azt hányta ki.
Simán lehet a színe barna a csokitol.
Én a csokira tippelek, de megkérdeztem a chatGPT-t, hogy "gyerekorvosként" mit gondol:
lehetséges, hogy a csokoládé színezte be a hányadékot, különösen, ha a gyermek aznap nem evett mást, vagy csak minimális mennyiséget. A hányás színe gyakran tükrözi azt, amit a gyermek nem sokkal előtte elfogyasztott. Azonban néhány dolgot érdemes figyelembe venni:
Figyelj a tünetekre: Ha a gyermek jól van, nincs láza, nem hány többször, és nincsenek egyéb aggasztó tünetei (például aluszékonyság, hasi fájdalom, vagy vér a hányadékban), akkor valószínűleg nincs nagy baj.
Hidratálás: Ügyelj rá, hogy a gyermek megfelelően hidratált maradjon. Kínálj neki vizet vagy gyenge teát kis kortyokban, gyakran.
Egyéb jelek: Ha a hányadék nemcsak barna, hanem például sötétebb árnyalatú (szinte fekete), vagy vércsíkokat tartalmaz, azonnal fordulj orvoshoz, mert ezek komolyabb problémák jelei lehetnek.
Helyreállás: Ha a gyermek éber, játszik, és másnap már eszik, iszik, valószínűleg gyorsan rendbe fog jönni.
Amennyiben bármi aggasztót tapasztalsz, például ismétlődő hányás, rosszabbodó állapot, vagy a fent említett jelek, érdemes mielőbb konzultálni orvossal.
#3 én is így vagyok, ha nem eszik a gyerek bármit amit ker odaadok neki, csakhogy valami legyen a gyomrában.
Nekem lányom nem akart inni sem, úgy kellett beleeroszakolnom a vizet, pedig már nem kicsi, hogy ne értené meg, hogy muszáj inni, fontos a folyadék
A dédanyám állítólag barnát hányt halála előtt nem sokkal.
Elvileg nem egyedi eset, készül fel a szervezet a leállásra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!