Mit tegyek, ha félrement a nevelés a 3. gyereknél?
Alapvetően, 3 gyerekem van.
Már, mondhatni nagyok.
Az első kettőnél még egy határozott nevelést alkalmaztak, szabályok lefektetve, szankciók...stb.Tudásban, tanulásban az erősségek kihasználása, valamilyen szinten koordinált pályaválasztás.
Ebből adódóan, mindketten erős diplomákat szereztek, jelentősen átlag feletti a fizetésük.
A lányomnál viszont, már szabadabb szellemű nevelést alkalmaztam, ami hatalmas hiba volt.Meg, el is lett kényeztetve.
Emiatt, teljesen életképtelen lett.
Sokat veszekedett a pályaválasztás kapcsán, végül ráhagytam a dolgot, végül elvégzett két semmitérő diplomát, amivel csak az állami szférában tud elhelyezkedni, kvázi zsebpénzért.
Én is többet keresek nála, pedig nincs felsőfokú végzettségem.
Szobát bérel Budapesten (2 diplomával, szobát) a fizetését elszórja egyből, képes 1 hétig zacskós levesen élni,hogy egy Versace parfümöt vegyen.
Nyilván, valamilyen szinten támogatom, ha hazajön, főzök neki pár napra , amit elvihet.Gyakran kölcsön is kell neki adni, gyakran elfelejtem visszakérni.
Viszont, mi lesz, ha én nem leszek?
Testvérei megmondták, ők nem finanszírozzák.
Szerintem maga ez a Z generáció teljesen elcseszett.
A testvérei még Y-hoz tartoznak, teljesen mások.
Most már semmit sem tehetsz.
De lehet, hogy nem cseszted el a nevelést, csak mások a génjei.
3.
A milliomos meg a napról napra élő között azért van egy jelentős réteg.
Ha egy diplomája neki, ami ér is valamit, akkor nyugodtabb lennék.A probléma,hogy átképezni sem akarja magát, pedig lenne rá lehetőség.
Attól meg nem félek,hogy férjhez megy.
Elég problémás természete van.
Már felnőtt ember, ezt alkottad, így jártál. Nem a Z generáció hibája, öcsém is Z-s, ők is nagyon keményen bele tudnak temetkezni a munkába, ha van motivációjuk. Csak nem dolgoznak meg zsigerelik ki magukat aprópénzért, ami szerintem jó dolog.
A lányod meg feltalálja magát, ha meghalsz, akkor is fel fogja találni magát. Lehet a te szempontodból nem megoldás, hogy téged használ ki anyagilag, az övéből az. Ha meghalsz, akkor hirtelen majd talál magának valaki mást, akit lehúzzon. Ezek az emberek így működnek, erre kondicionálták őket kiskoruk óta, nekik ehhez van érzékük, nem a karrierhez.
Ez nem generációs/nevelési hiba. Én X vagyok és pont ilyen csóró. Természetemből fakadóan pont olyan munkák érdekelnek, amik szarul fizetnek🤷🏼♀️ Igaz, nekem csak egy diplomám van, de az is olyan.
Nem minden a pénz. Lehet, neki nem olyan fontos, mint neked. Boldog a munkájában?
Szobát bérel? Sok húszas, harmincas még az anyja nyakán él, nem bérel semmit. Az meg nem az ő szégyene, hogy egy szoba is rohadt drága, egyedül lakást bérelni meg kb.lehetetlen.
Engem a szüleim 30 éves koromig pénzeltek, mert egyedül nem tudtam volna megélni a gyerekemmel, akit egyedül neveltem. Pedagógusként dolgozom Budapesten. Alacsony fizu, magas megélhetési költségek. Soha nem éreztették velem, hogy egy rakás szerencsétlenség volnék emiatt. Más negatív dolgokat éreztettek velem, de ezen az egy témán sosem lovagoltak.
Aztán megismertem a férjem, lettek még gyerekeim, szerető családom. A férjem ötször annyit keres, mint én, de soha senki nem alázott meg ezért. Én sem tekintek úgy magamra, mint akinek félrement az élete. Sőt.
Ahogyan gondolsz a lányodra, az elég borzasztó. Egyáltalán nem ment félre a nevelése csak azért, mert keveset keres. Ez az anyagias szemlélet nagyon lehangoló. És az is, ahogy a potenciális pártalálásáról beszélsz. Ez viszont nagyon ismerős nekem is. Amikor megismertem a férjem, és be akartam mutatni a szüleimnek, apám azzal jött, hogy na ki az a hülye, akinek pont én kellettem. Belém is égett egy életre, a többi leértékelő mondata mellé. Szégyellje magát minden szülő, aki ilyeneket gondol a gyerekéről.
8as úgy könnyű ha mindig volt valaki aki pénzelt..próbáltad volna egyedül fenntartani magatok, mást mondanál.
Úgy lett volna tisztességes, hogy ha te választottad a pedagógusi pályát akkor szépen megoldod a megélhetést is, nem másokat húzol le(szülők, férjed stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!